Ingrediente
- 1 kg carne de porc macinata
- 300 gr orez
- 4 cepe
- boia
- piper macinat,
- 1 kg. rosii
- frunze leustean
- 100 ml. ulei
- 1 leg. marar verde
- foi de dafin
- 26 ardei (cca2 kg)
- sare
- vegeta
Mod de preparare
Prima data am curatat ardeii de cotoare si i-am spalat . Apoi am curatat ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit in ulei pina a devenit aurie, am adaugat boiaua si piperul,apoi am adaugat si orezul in prealabil spalat bine l-am lasat la calit 5 minute apoi am lasat sa se raceasca un picut si apoi am amestecat cu carnea ,vegeta,sarea si mararul tocat .
Am umplut ardeii si i-am asezat intr-o cratita pe fundul careia am pus foaia de dafin si o crenguta de leusean.
Am pus apa calda peste ardei doar atit cit sa-i acopere un picut si i-am pus la fiert .
Rosiile le-am oparit si le-am decojit apoi le-am taiat marunt si le-am pus peste ardei, am rasucit cratita intr-o parte si alta in asa fel incit rosiile sa patrunda printre ardei .
Am folosit pulpa de rosii in locul bulionului sau a sosului de bulion .
Am vrut a fie cit mai natural si credeti-ma pe cuvint ca este foarte bun .
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de porc si pulpa de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|