Ingrediente
- umplutura:
- 400 gr orez (e buna si spartura de orez)
- 600 gr carne de vita tocata (cumpar de unde aleg carnea si o toaca in fata mea)
- 2 cepe medii
- 2 linguri boia
- 1 lingura piper (asta si dupa gust)
- 1 lingura delikat de legume sau sare dupa gust
- o legatura frunze de patrunjel
- o legatura marar
- cimbru
- o rosie mare ( sau o lingura de pasta de tomate)
- 2 oua
- 20 ardei mici
- 1,5 l suc de rosii
- sorici de porc (optional)
Mod de preparare
Am spalat bine ardeii si i-am pregatit pt umplut (se taie partea de sus cu cotorul).
Umplutura: am pus intr-un bol orezul, carnea tocata, ceapa taiata marunt, rosia decojita si taiata marunt, patrunjelul, mararul si cimbrul spalate bine si taiate marunt, piper, sare (sau/si delikat) ,boiaua si ouale si le-am amestecat foarte bine.Incerc sa evit prajirea in ulei (cand pot!)Daca nu este grasa deloc carnea se poate adauga si o lingura de ulei. Daca ramane umplutura (asta depinde de marimea ardeilor) eu o pun intr-o punga in congelator, pt alta data.
Am umplut cu o lingura ardeii (se indeasa bine umplutura) si i-am asezat in oala mai inghesuiti sa nu se ridice si cu gura in sus. Am taiat bucati sorici de porc afumati (ca aveam, daca nu, se poate cumpara sunculita taraneasca sau bacon, sau chiar bucati de slanina) si i-am pus printre ardei.
Am amestecat sucul de rosii cu apa (sa fie suficient sa acopere de vreo 4 degete ardeii) si l-am condimentat cu delikat/sare, piper, zahar (daca e acru sucul), ketchup. Apoi am turnat peste ardei, cu grija, pe margini, sa nu deranjeze ardeii.
Am pus pe foc pe aragaz pana cand a inceput sa dea in clocot apoi am mutat oala in cuptor si am lasat-o acolo la foc mediu 1 ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|