Ingrediente
- Ardei gras
- Carne de porc, macinata
- Orez
- Ceapa
- Boia de ardei
- Sare
- piper
- Cateva crengute de:
- tarhon ; busuioc; menta si marar verde
- cateva felii subtiri de slaninuta
- 1 rosie mare
Mod de preparare
Spalam ardeii, indepartam cotorul si scoatem semintele.
Din ceapa tocata marunt, carnea macinata, orez, si mirodenii, pregatim umplutura.
Umplem ardeii si le punem capac cate o feliuta de slaninuta.
Pregatim vasul roman, punem mai intai, cateva crengute de mirodenii, apoi felii de slanina si aranjam apoi ardeii. Taiem rosia in felii si o punem deasupra pe ardei. Adaugam apa, pana la nivelul ardeilor, punem capacul si dam vasul la cuptor, pentru 90’.
Servim calzi, cu smantana, iaurt sau ca atare.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti si aromati, in vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|