Aripi de curcan lipicioase cu sos de ceapa verde

Postat de Toamna07 in Curcan
12 Feb 2013 | 10359 vizualizari
Aripi de curcan lipicioase cu sos de ceapa verde

Va propun un pranz in stil american.Aripi de curcan coapte incet,fragede,acoperite de un sos irezistibil,dulce si lipicios !

Ingrediente

Ingrediente:

  • 4-5 aripi de curcan taiate in doua
  • 1 cutie de cola
  • seminte de susan

Pentru marinada lipicioasa:

  • 8 linguri de ketchup
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri sos dulce de chilli
  • 2 linguri sos iute de chilli
  • fulgi de chilli(optional)
  • 1 lingurita de boia

Pentru sosul de ceapa verde:

  • 400 ml iaurt grecesc
  • 2 linguri de maioneza
  • 3 fire de ceapa verde,feliate
  • 1 legatura de patrunjel,tocat

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 160 de grade si se pun aripile spalate intr-o tava si turnam peste ele cutia de cola si putina apa, cat sa fie aproape acoperite.Se acopera tava cu folie de aluminiu si lasam la cuptor 90 de minute pana cand devin moi, dar nu se desprinde carnea de pe os.Intre timp,se pun toate ingredientele pentru sos intr-o craticioara.Se incalzesc la foc mic si se dau in clocot 2 minute, amestecand incontinuuCand aripile sunt gata ,le scoatem din zeama ramasa,le punem intr-un castron si le ungem cu sosul gros din craticioara.Se acopera vasul si se da la frigider sa se marineze 24 de ore.


Pregatim si sosul cu ceapa verde: amestecam toate ingredientele si asezonam.Dam la rece.

A doua zi, asezam aripile marinate in tava si dam la cuptor incins(intorcandu-le din cand in cand si ungandu-le cu marinada scursa in tava pana devin lipicioase) sau pe gratar (se frig 20 de minute).
Presaram seminte de susan.Servim aripile delicioase si aromate cu sosul racoritor de iaurt si ceapa verde.Daca le preparati,va astept cu impresii.
Sunt cu adevarat grozave!:)
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de curcan lipicioase cu sos de ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Frigarui de curcan cu legume, la grill

Postat de privatelaura

Frigarui de curcan cu legume, la grill

Carnea de curcan se taie cuburi potrivite. Se stropește cu puțin ulei și zeamă de lămâie, se asezonează cu sare, boia dulce, pudră de usturoi și se marinează la rece. Între...

Citeste continuarea

Mini snitele crispy, cu fulgi de porumb

Postat de oanapl

Mini snitele crispy, cu fulgi de porumb

Tai pieptul de curcan în fâșii aproximativ egale, lungi și înguste.Pui fâșiile de carne într-un bol, adaugi condimentele și le amesteci bine. Bați ouăle ușor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2013, 18:06
deliciuu.
la 12.02.2013, 18:31
wow ce faine sunt, trebuie neaparat incercate!
la 12.02.2013, 18:32
foarte bune aripile
la 12.02.2013, 18:44
ce bune sunt aripile
la 12.02.2013, 18:47
m-as "lipi" si eu de ele

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking