Piftie- racituri - de curcan

Postat de Sidy in Curcan
2 Ian 2013 | 15199 vizualizari
Piftie- racituri - de curcan

Piftia de curcan reprezinta solutia ideala pentru a impaca traditia romaneasca , cu mult mai sanatoasa carne de curcan. Vreau sa va spun ca nici nu vreau sa mai aud de piftia de porc. Cea de curcan mi se pare mult mai gustoasa si cu siguranta este si mult mai sanatoasa si cu un aport de grasimi redus. Racitura de curcan este aperitivul care va incanta privirile si in acelasi timp papilele gustative ale mesenilor dumneavoastra.

Ingrediente

  • 3 aripi de curcan
  • oase de curcan
  • 1 capatana usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 telina mijlocie
  • 1 ceapa mare
  • 4 oua prepelita
  • 6-8 morcovi baby
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Este o reteta pe care va recomand sa o faceti la prima ora si sa o lasati in liniste pe aragaz, la foc mic, chiar 8-9 ore.Fierband molcom la foc mic , ea va iesi limpede de tot, asa cum se vede in poza...

Carnea si oasele- pe care le-am pastrat de cand am mai dezosat pulpe sau aripi de curcan - se pun la fiert in apa rece cu sare.

Cand incepe sa fiarba , adunam spuma cu o strecuratoare mica sau cu spumiera si facem aceasta operatiune de mai multe ori.

Cand nu se mai formeaza spuma , adaugam radacinoasele curatate si taiate .Adaugam si jumatate din usturoiul pisat.

Lasam sa fiarba la foc mic , cat mai mult timp , pina cand zeama devine lipicioasa.

Facem proba, punand 2-3 linguri de zeama , pe o farfurie, afara la rece.Cu siguranta , dupa 10-15 minute , zeama se va inghega.

Strecuram zeama de doua ori.Punem intr-o strecuratoare o bucata de tifon si cealalta jumatate de usturoi presat,apoi strecuram zeama.

Daca cumva observati pete de grasime pe suprafata raciturilor , le puteti absorbi cu un servet de hartie dublu cu care culegeti grasimea de deasupra.

Puteti trece la montarea piftiei.

Intre timp ouale de prepelita au fost fierte si curatate.Fierti au fost si morcovii baby.

Ouale taiate le punem in forme, dupa preferinta, la fel morcovii baby si frunzele de patrunjel verde.

Luam pielea de pe aripi si o indepartam( le facem o bucurie pisicutelor) .Carnea de pe oase o luam si o desprindem fasii pe care le asezam peste oua, morcovi si frunzele verzi.

Turnam deasupra  zeama pina se umple forma, avand grija sa nu miscam ornamentul din oua, morcovi si frunze.

Lasam la rece pina a doua zi cand se serveste cu zeama de lamaie si boia presarata deasupra.

Poate aveti si o felie de paine proaspat prajita....

Este prima data cand fac racituri de curcan, dar cu siguranta....nu ultima !

Daca respectati pasii , veti reusi cu siguranta sa va impresionati fiecare musafir atat prin gust, cat si prin aspect. 

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie- racituri - de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de curcan la cuptor

Postat de mirela0911

Piept de curcan la cuptor

Se spala bine bucata de carne, apoi se lasa sa se scurga de apa. Se sterge cu prosoape de hartie pentru a indeparta surplusul de apa. Intr-un bol se pune uleiul so condimentele. Se amesteca...

Citeste continuarea

Rulouri din piept de curcan cu ciuperci si bacon

Postat de Bunica

Rulouri din piept de curcan cu ciuperci si bacon

Felii de piept de curcan se bat cu ciocanul de șnițele. Sărăm, piperăm și le lăsam până preparăm ciupercile. Ceapa curățată, spălată, tocată mărunt se călește...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2013, 18:07
Oooooooo ce bine arata
la 02.01.2013, 18:13
Tocmai asta vroiam sa postez si eu si e cam aceasai imagine
la 02.01.2013, 18:13
Daaa, arată bine, cum spune Dia. Ar arăta minunat şi la mine în farfurie Bravooo Sidy
la 02.01.2013, 18:19
Wow..arata super bine!!si eu vreau!!!
la 02.01.2013, 18:20
Panacris...aceeasi imagine nu are cum sa fie....asa ca posteaza si tu linistita !!!
Sa stiti ca s-a mancat repede, repede, asa ca....din pacate nu mai am....!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking