Ingrediente
- 4 aripi de curcan
- pt sos marinat:
- sare
- piper
- cimbru 1 lingurita
- 3 linguri de mustar
- 3 linguri de ketchup
- 40 ml vin rosu
- 1 ceapa mica
- 4-5 dinti de usturoi
- suc de la 1 lamaie
- 1 lingurita de zahar
- Garnitura:
- 6 cartofi mari
- sare
- putin delikat
- mujdei de usturoi
- ulei de masline
- folie de aluminiu
Mod de preparare
Se prepara sosul pentru marinat
Se amesteca toate ingredientele cu badidora foarte bine,apoi se pune sosul peste aripile de de curcan sa le cuprinda bine apoi se pun intr-o cutie cu capac sau punga si se lasa la marinat pana a doua zi (le pregatiti de seara si a doua zi doar le puneti la cuptor)
GARNITURA:Cartofii se curata de coaja se cresteaza bine se pune sare piper ,mujdei de usturoi si putin ulei de masline
se pune o folie de aluminiu si se strange bine folia in juru cartofului,se aseaza pe marginea vasului in care am pus aripile marinate cu tot cu sos si se mai pune 1 canita de apa,se pun la cuptor pentru 40 minute la foc potrivit apoi inca 30 minute la foc mai tare pentru a se rumeni mai bine
pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de curcan marinate, preparate in cuptor, cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|