Ingrediente
- aripioare de pui cca. 600 g,
- brânză Camembert de la Islos,
- cartofi roșii de Covasna cca. 1000 g,
- sare iodată,
- praf de chimien,
- boia de ardei dulce,
- piper proaspăt măcinat,
- condimente de pui tandori (extra!) cine dorește mai picant,
- ulei de măsline,
- dulceață de morcovi a la Panacris ( vezi rețeta aici:http://www.bucataras.ro/retete/dulceaa-de-morcovi-41081.html)
- vas tip gril de la Decorix, prin intermediul Cămarei Bucătăraș;
- Pentru decor:
- frunze de mentă și creson
Mod de preparare
Cartofii se curăță, se taie rondele și se așează pe fundul vasului grill;) Între timp aripile de pui, se spală, se șterg cu un șervet de hârtie, apoi cu ajutorul unui cuțit mic, se desface pielea de deasupra aripioarei, unde se introduce câte o bucată de brânză Camembert, apoi se condimentează cu sare iodată, piper proaspăt măcinat, praf de chimen, boia dulce de ardei, câte o lingură de dulceață de morcov a la Panacris ( vezi rețeta aici:http://www.bucataras.ro/retete/dulceaa-de-morcovi-41081.html ) și puțin ulei de măsline. Aripioarele se așează pe grătarul vasului de grill, se pune dă la cuptorul preîncins cca. 15 minute neacoperit, pentru a-și obține crusta, apoi se acoperă și se lasă la cuptor, ptr cca. 30 de minute la foc mic. Aripioarele și cartofii, se servesc fierbinți simpli sau alături de o salată delicioasă;) Pentru decor a, folosit mentă și creson din cultura proprie;) Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|