Ingrediente
- 1 pachet foi de placinta 400 g
- 1 pachet de unt topit
- 400 g nuca macinata
- scortisoara macinata2-3 lingurite
- 600 ml apa
- 2 cani de zahar
- 3 linguri miere de albine
Mod de preparare
Se ung bine foile cu untul topit, (din cate am numarat eu erau cred 11-12 foi si le-am imartit in 3). Am uns bine tava cu unt, apoi am pus un rand de foi unse bine cu o pensula cu unt topit. Am pus nuca macinata si mai marunt si mai mare amestecata cu scortisoara. Am pus din nou un rand de foi, iarasi nuca si iarasi foi. Se ung foarte bine, se presara nuca si se da tava la cuptor pt 15 minute aproximativ. Se portioneaza inainte de a baga tava la cuptor
Intre timp pregatim siropul,din apa ,zahar si scortisoara si miere de albine sa dea un clocot bine si se spumeaza putin
Se scoate tava din cuptor si se toarna siropul peste baclava .
Super buna Ina ,insa eu am inlocuit uleiul cu unt
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|