Ingrediente
- 500 g nuca;
- un pachet foi de placinta;
- 1 ou;
- 10 linguri de zahar;
- 2 linguri de scortisoara macinata;
- 1 lingurita de nucsoara macinata;
- o cana de apa;
- 2linguri de miere.
Mod de preparare
Se sfarama nuca cu un sucitor apoi se amesteca cu zaharul ,scortisoara si nucsoara.Se intinde un pic foaia de placinta, se pune un strat de umplutura si se ruleaza ,ca un strudel,eu o fac asa decat deoarece prefer mai mult varianta asta e mai usoara si mai rapida.Se aseaza "rulourile" in tava unsa in prealabil se taie in bucati si se unge cu ou batut.Se pune la cuptor,nu stiu cat si la cate grade,nu am avut curent in seara asta si a trebuit sa coc la cuptorul de la soba,dar va pot spune ca le-am lasat pana ce aluatul s-a rumenit.
Se pune apa cu 1 lingura de scortisoara,nucsoara si mierea la fiert si se mai adauga si 2 linguri de zahar.Se da in clocot si se lasa la racit.Cand prajiturile sunt scoase din cuptor si sunt fierbinti se toarna siropul peste ele,si se lasa aprox 15-30 de minute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|