Baclava

Postat de simona72 in Prajituri
10 Noi 2013 | 17332 vizualizari
Baclava

Baclavaua este un desert turcesc, dar cunoscuta si ca fiind prajitura nationala a Turciei, Greciei, Bulgariei si o gasiti si in alte tari din Balcani, Orientul Mijlociu....Eu am mancat-o prima oara acum vreo 7 ani, undeva intr-o fundatura din Turcia si tin sa va spun ca intradevar se gaseste in orice cofetarie din Turcia...nu conteaza cat de mare este orasul, sau populatia cat este de bogata.. veti gasi aceasta prajitura in cofetariile lor. Nu a fost chiar o dragoste "la prima degustare"...pt ca ele sunt ffff dulci si nu pot sa spun ca asta ma trage la o prajitura. Dar adaptata dupa gustul meu(adica cu mai putin zahar),pt ca-mi place nuca la nebunie, pt ca este simplu de facut si pt ca pofteam la ea de ceva vreme, i-a venit randul acestui desert...

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta Linco
  • 250 gr unt topit
  • 300 gr nuca prajita si macinata
  • 200 gr zahar
  • 400 ml apa
  • 1 baton scortisoara
  • 1-2 buc de anason stelat
  • 2-3 cuisoare
  • pt decor:
  • 2-3 linguri miere
  • jumatati de nuca

Mod de preparare

Eu folosesc foile de placinta Linco pt ca nu am avut surpriza sa fie rupte, asa ca voi folositi ce aveti si ce va place.

Intr-o tava mare, sau tava mare a aragazului o ungeti cu unt topit. Puneti jumatate din foile din pachet, dar fiecare foaie o ungeti cu unt. Pachetul contine 12 foi, deci puneti 6 foi suprapuse, unse cu unt. Adaugati nuca prajita putin si macinata, o distribuiti pe toata suprafata foilor de placinta. Acum puneti si restul de foi peste nuca, unse fiecare in parte cu unt. Dupa ce ati terminat, cu varful unui cutit ascutit taiati prajitura in patrate sau romburi. Dati tava la cuptorul incins la 170-180 grade pt 30 minute, pana devina rumena si aurie.

Trebuia sa incep cu siropul, dar va spun acum, prima oara pregatiti siropul: puneti apa, zaharul cu mirodeniile pe foc si lasati sa fiarba 10 minute. Cat faceti prajitura siropul are timp sa se raceasca, asa ca atunci cand sunteti gata cu prajitura e gata si siropul.

Cand scoateti tava din cuptor o lasati cateva minute sa se racoreasca,5 minute este suficient si turnati cu un polonic sau lingura mai mare siropul peste prajitura. Lasati ca prajitura sa absoarba bine siropul si apoi serviti cu jumatati de nuca pe fiecare bucata de prajitura si stropita cu putina miere incalzita.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Retete similare

Reteta de baclava cu nuca

Postat de RODIMUR

Reteta de baclava cu nuca

Iata cum se pregateste Reteta de baclava cu nuca Nuca se rumenește în cuptor și se macină. Se amestecă uleiul cu untul topit și se omogenizează. Se unge tava de copt cu unt...

Citeste continuarea

Desert baclava de post

Postat de mirela0911

Desert baclava de post

Pentru inceput se scot foile de placinta de la congelator si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Nuca macinata se amesteca cu scortisoara, cardamomul si nucsoara. Se lasa deoparte....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2013, 15:50
yummmmyyy arata super! si pe mine ma bate un gand sa fac intr-o zi!
la 10.11.2013, 16:08
Multumesc Deyu! Se face tare usor...
la 10.11.2013, 16:28
o ador !
la 10.11.2013, 16:31
s-o trimit pe Nicole la tine? Ei ii place tare mult. Am salvat reteta la favorite, tre' s-o prepar si eu candva...
la 10.11.2013, 16:38
eu sunt fan insa exact ca si tine, folosesc mai putin zahar, dar ma omor dupa gustul de nuca

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking