Baclava

Postat de madi_marin in Prajituri
15 Mar 2014 | 7002 vizualizari
Baclava

O reţetă simplă , aşa cum v-am obişnuit. E delicioasă ! Se prepară repede şi se mănâncă şi mai repede!

Ingrediente

  • 1 pachet foi de plăcintă proaspete (500 g)
  • 250 g nucă măcinată
  • 80 g zahăr
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • 100 g unt
  • Sirop :
  • 400 g zahăr
  • 300 ml apă
  • 1 felie de lămâie
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Mod de preparare

Se încinge cuptorul.

Untul se topeşte până devine lichid.

Nuca măcinată nu foarte fin se amestecă cu cele 80 g zahăr şi coaja de lămâie.

Se întind foile pe masa de lucru. Se unge prima foaie nu foarte mult cu unt topit, cu ajutorul unei pensule, apoi se presară cam o mână de nucă măcinată cu zahăr şi coajă de lămâie. Se rulează pe sucitor ( acesta trebuie să fie cât mai subţire). Se înfăşoară în cea de-a doua foaie, apoi se strânge de la ambele capete în acelaşi timp, aducându-se spre mijlocul sucitorului, obţinându-se un rulou. Astfel foile se vor încreţi şi vor avea un aspect frumos. Se fac rulouri de câte două foi , una cu nuca, una simplă şi neunsă până ce se termină toate foile. Se pun în tava unsă cu unt topit, iar deasupra se ung cu restul de unt rămas şi se dau la cuptor pentru 30 de minute, sau până capătă o culoare aurie. Se dau la răcit.

Se pregăteşte siropul din apă, zahăr , felia de lămâie şi esenţa. Se lasă la foc mic până se îngroaşă şi scade.Se răceşte.

Rulourile răcite se taie la dimensiunea dorită, apoi se toarnă siropul răcit printre ele. Se lasă să se pătrundă cam o jumătate de oră, după care desertul se poate servi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Retete similare

Reteta de baclava cu nuca

Postat de RODIMUR

Reteta de baclava cu nuca

Iata cum se pregateste Reteta de baclava cu nuca Nuca se rumenește în cuptor și se macină. Se amestecă uleiul cu untul topit și se omogenizează. Se unge tava de copt cu unt...

Citeste continuarea

Desert baclava de post

Postat de mirela0911

Desert baclava de post

Pentru inceput se scot foile de placinta de la congelator si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Nuca macinata se amesteca cu scortisoara, cardamomul si nucsoara. Se lasa deoparte....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2014, 20:30
la 15.03.2014, 20:35
Buna,buna si dulce de te duce...
la 15.03.2014, 20:40
la 15.03.2014, 20:41
Ce bine arata asa incretite!
la 15.03.2014, 20:42
Rocsi...ma bucur ca iti place

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking