Baclava

Postat de Ina in Dulciuri
17 Iul 2010 | 24101 vizualizari
Baclava

Un desert pe care vreau sa-l fac demult si-am reusit abia azi...

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta
  • 500 g miez de nuca
  • doua cesti ulei
  • scortisoara
  • sirop:
  • doua cesti cu apa
  • doua cesti cu zahar
  • doua linguri cu miere
  • o lingurita cu scortisoara
  • jumatate lingurita cuisoare

Mod de preparare

Intr-o tava unsa cu ulei se pun 4 foi de placinta unde cu cate doua linguri de ulei fiecare. Pastram alte 4 foi pentru a le pune deasupra, iar celelalte foi le piunem una cate una, unse si presarate cu amestecul de nuca si scortisoara. Cele 4 foi de deasupra se ung si ele.

Se stropeste baclavaua cu apa deasupra si se da la cuptor, la foc mic, cca. o ora.  Dupa ce s-a racit, se portioneaza si se toarna deasupra siropul fierbinte facut prin fierberea ingredientelor : 2 cesti cu apa + 2 cesti cu zahar + 2 linguri miere de albine + o lingurita scortisoara + 1/2 lingurite cuisoare.

Se pudreaza cu scortisoara si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta simpla si gustoasa de baclava cu nuca

Postat de RODIMUR

Reteta simpla si gustoasa de baclava cu nuca

Iata cum se pregateste Reteta simpla si gustoasa de baclava cu nuca Nuca se rumenește în cuptor și se macină. Se amestecă uleiul cu untul topit și se omogenizează. Se unge...

Citeste continuarea

Desert baclava de post

Postat de mirela0911

Desert baclava de post

Pentru inceput se scot foile de placinta de la congelator si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Nuca macinata se amesteca cu scortisoara, cardamomul si nucsoara. Se lasa deoparte....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2010, 18:49
foarteeeeeeeeee buna , mie imi place cea cu fistic (nu pot manca nuca mi se face rau de la ea ) de f data cand am nu ma pot abtine sa nu mananc intrunaaaaaa pana simt ca-mi pica dintii din gura eu nu am facut niciodata acasa ca o iau de la brutaria turceasca gata facuta, e intradevar minunata prajitura asta
la 17.07.2010, 19:08
super de mult tot mi-am propus sa fac......... dar am trecut-o la favo si sapt viitoare promit sa o fac, ina e super 5 furcu mari si late si o bucata mica te rog pt mine
la 17.07.2010, 19:26
multumesc, rivka E a doua oara cand fac acasa si recunosc ca prima data mi-a iesit mai frumoasa Dar am papat si d'asta , de parca am fi multi in casa si n-as mai gasi...
la 17.07.2010, 19:27
Nadina, chiar e buna! Si nu iese dulce de te lesina, ca cea de cumparat
la 17.07.2010, 19:56
eu nu mai fac..ma servesc d la tine

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking