Baghetă franţuzească cu seminţe

Postat de diaconta in Piine
20 Noi 2014 | 6148 vizualizari
Baghetă franţuzească cu seminţe

Cu ceva vreme în urmă m-a amuzat povestioara unui prieten despre dragostea lui pentru bagheta franţuzească. Adevărul este că nu e greu să te îndrăgosteşti de pâinicile astea,ca să nu mai pomenesc de mirosul divin care se răspândeşte în toată casa când sunt la cuptor. Ori acum abia aşteptăm să avem motiv sa coacem ceva la cuptor. Reţeta care mi-a plăcut cel mai mult am găsit-o pe site-ul La PrajiturEla,aşa că m-am hotărât repede să le pregătesc,chiar dacă nu am avut timp suficient să le las la frigider. Cu siguranţă am să repet reţeta şi voi lăsa aluatul la frigider peste noapte,astfel va fi mult mai fraged.

Ingrediente

  • 510 g faina (eu am avut faina pentru cozonac tip 000)
  • 7 g drojdie uscata
  • 10 g sare (cam o lingurita)
  • 30 g mix seminte Solaris (dovleac, floarea soarelui,in,susan si chia)
  • 340 ml apa calduta
  • Ulei de masline pentru uns bolul

Mod de preparare

Nu este o reteta complicata doar trebuie respectati câţiva pasi obligatorii.

Am amestecat ingredientele uscate(faina,drojdie,seminte si sare) apoi am adaugat apa calduta si am framântat un aluat moale dar elastic.

Nu trebuie sa exagerati cu framântatul.

Am uns bolul cu ulei de masline si am pus aluatul în el.

Am acoperit cu o folie alimentara si am pus vasul la frigider.

Ideal este sa stea peste noapte,eu l-am lasat doar vreo 5 ore.

Am scos aluatul de la frigider si l-am lasat 10-15 minute,apoi l-am împartit în 3 parti egale.

Am presarat putina faina pe planseta ,apoi am întins fiecare bucata de aluat  în forma de dreptunghi.

Am adus una din laturi spre centru si am apasat cu degetele sa se lipeasca de partea peste care am suprapus-o.

Am procedat la fel cu latura opusa.

Dupa aceasta operatiune,am unit cele doua laturi îngrosate sigilându-le apoi ajutându-ma de degetul mare si aratator.

Am rulat dreptunghiul astfel format în asa fel încât sa  capete forma unei baghete,mai groasa la mijloc si mai subtire la capete.

Pe un prosop de bumbac am presarat faina si am asezat baghetele,formând pliuri din prosop între ele.

Le-am acoperit si le-am lasat la dospit o ora si jumatate.

Intr-o tava am pus hârtie de copt,formând la fel pliuri între cele 3 baghete.

Am pus baghetele în tava.

Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit am crestat aluatul pentru a forma acele „buzunare” specifice baghetelor.

Am încins cuptorul la 250 de grade.

Pe fundul cuptorului am pus o tava în care vom pune apoi apa fierbinte.

Tava trebuie sa se încalzeasca odata cu cuptorul.

Am pus la fiert o cana de apa.

Când cuptorul s-a încins,am pus în tava  apa fiarta si rapid am introdus si tava cu baghetele.

Astfel aburul format va ajuta la formarea unei cruste frumoase a baghetelor.

Dupa 15 minute am scos tava cu apa si am redus temperatura la 230 de grade.

Le-am mai lasat 15 minute.

Sunt gata când ,daca batem în ele suna a gol.

Le-am scos pe un gratar si le-am stropit cu apa.Eu m-am folosit de o pensula pentru aceasta.

Apa va opri uscarea exagerata a cojii.

Le –am acoperit cu un prosop pâna s-au racit.

Nu înainte de a rupe un colţ  fierbinte.Era prea tentant.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghetă franţuzească cu seminţe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paine taraneasca cu cartofi

Postat de Mokuska

Paine taraneasca cu cartofi

Cartofii ii curatam de coaja, tocam cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii zdrobim bine, sa nu ramana cocoloase. Pastram din apa in care au fiert cartofii (eu am...

Citeste continuarea

Paine cu smantana

Postat de Pungasa_Rogue

Paine cu smantana

Intr-un castron mare se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, putina apa calda (circa 100 ml) si 100 g faina si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se cern 900 g faina peste maiaua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2014, 23:18
grozava!
la 20.11.2014, 23:19
delicioasa
la 20.11.2014, 23:20
ce faina e
la 20.11.2014, 23:34
ce fain a iesit
la 20.11.2014, 23:49
bune bune

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking