"Bagleh"- Mancare de laptuci-reteta araba

Postat de Mihaela11_jo in Mancaruri de post
22 Mai 2011 | 5996 vizualizari
"Bagleh"- Mancare de laptuci-reteta araba

Este o reteta specifica regiunii Yaffa-Palestina; se mananca asa cum se vede in fotografii cu lipie arabeasca sau ca garnitura langa diverse mancauri; eu am servit-o langa ficatei de pui si cartofi arabesti"M'farakeh".

Ingrediente

  • 750 gm laptuci  
  • 2 rosii de marime medie , oparite si decojite.  
  • 1 ceapa de marime medie taiata marunt  
  • 4 linguri ulei de masline  
  • sare dupa gust  
  • piper prospat macinat dupa gust

Mod de preparare

Laptucile se spala bine si se taie cozile imediat dupa ultimele frunze; partea superioara se pastreaza.

Se lasa sa se scurga bine, apoi se taie marunt impreuna cu portiunea de cozi care s-a pastrat.

Rosiile se taie marunt.

Se pune la incins uleiul de masline intr-o cratita antiaderenta si se caleste ceapa , pana ia o culoare aurie.

Se adauga laptucile taiate, rosiile ; se potriveste de sare si piper.

Se fierbe la foc mic cca 15 minute.

Se consuma calda langa mancaruri cu orez, ficat prajit sau simplu doar cu lipie araba ca fel principal.

Este foarte aromata si acrisoara.

Trebuie mentionat ca nu trebuie puse prea multe rosii , deoarece nu dorim sa iasa foarte acra salata.

Exista variante in care la ultimele clocote, se adauga o jumatate de cana de orez fiert( in apa cu sare si ulei 20 de minute), tocmai pentru a nu fii foarte acra salata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Bagleh"- Mancare de laptuci-reteta araba" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Galbiori cu usturoi si mamaliguta

Postat de autodiag

Galbiori cu usturoi si mamaliguta

Se curata galbiorii de pamant, se spala si se taie in bucati mari. Se pune ulei intr-o cratita, se adauga galbiorii si sarea. Se lasa sa fiarba pana scade zeama, apoi se adauga apa si se lasa...

Citeste continuarea

Varza acra calita, de post

Postat de autodiag

Varza acra calita, de post

Verzele se tin in apa peste noapte pentru a se desara. Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se caleste in ulei cu putina sare si cu putin piper macinat. Se toaca verzele grosier si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2011, 14:32
Mihaela gatesti tot timpul atat de bine si foarte interesant
la 22.05.2011, 14:38
Cris
la 22.05.2011, 14:41
Imi place si mi-e si foame
la 22.05.2011, 14:47
Mihaela Gabytu nu isi face nimeni mila de tine sa iti gateasca,tot tu si iarasi tu
la 22.05.2011, 14:52
Gaby am stiut ca iti este foame si ti-am facut si niste sandviciuri cu ton la cuptor

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking