Ingrediente
- 600gr bame (o punga congelata)
- o ceapa de marime medie
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 catei de usturoi
- sare piper
- supa instant o lingurita
- pentru kebab:
- 500gr carne tocata de curcan(poate fi de vita sau porc)
- o ceapa mare
- sare piper
- o legatura patrunjel
- sare piper
- o lingurita supa instant
Mod de preparare
se taie ceapa si se pune la calit in jumatate pahar de ulei
cind ceapa este calita se adauga usturoiul, taiat in patru si pasta de tomate
se adauga bamiile si se pune apa fierbinte peste ele
se lasa la fiert aproximativ 30 min
Kebab:
se pune carnea tocata intr-un castron impreuna cu ceapa tocata cit mai fin cu putinta si patrunjelul tocat marunt; se potriveste de sare si piper ,dupa preferinta supa instant .
se fac bile din carne maricele si se taseaza; arata ca hamburgerii
se icinge gratarul electric(sau tigaie de teflon)se unge cu ulei
se prajesc pe ambele parti dupa care se dau la cuptor (incalzit in prealabil) 10-15 minute
Daca ti-a placut reteta noastra "Bame cu kebab" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|