Bami Goreng

Postat de Satisfyyourcravings in Pui
6 Mai 2014 | 7504 vizualizari
Bami Goreng

Bami Goreng este un preparat de origine indoneziana pe baza de taitei stir-fry, foarte popular in Olanda.

Ingrediente

  • 600 de grame de piept de pui, fara piele si os, taiat cuburi sau fasii
  • 300 grame taitei pentru wok
  • 2 oua ca pentru omleta
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • 2 lingurite coriandru pudra
  • 2 catei de usturoi
  • 1 praz taiat julienne
  • 1 ceapa rosie taiata julienne
  • 3 linguri ulei
  • 1 morcov taiat julienne
  • 3 linguri supa de legume
  • 1 lingura sambal oelek (pasta de ardei iuti)
  • 4 linguri ketjap manis (sos de soia dulce)
  • piper
  • 2 linguri fulgi de ceapa prajita

Mod de preparare

Se gatesc ouale ca pe omleta, se scoate pe o farfurie si dupa ce se raceste se taie felii.

 Intr-un wok, se incalzeste uleiul si se adauga puiul, usturoiul, ghimbirul, coriandrul si supa. Se gatesc la foc mare, amestecand frecvent, pana cand puiul nu mai este roz si este gatit. 

Se adauga morcovul, ceapa, prazul si ketjap manis. Se soteaza 5 minute.

Se adauga sambal oelek, se amesteca si se lasa pe foc 2 minute. Se adauga taiteii si omleta si se amesteca. 

Se serveste cu fulgi de ceapa prajita. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bami Goreng" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui cu ciuperci gratinat

Postat de rocsi_1612

Piept de pui cu ciuperci gratinat

Spalam ciupercile si le taiem feliute. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins. Punem ceapa la inabusit, apoi ciupercile. Le acoperim cu apa si...

Citeste continuarea

Vinete umplute, la cuptor

Postat de mirela0911

Vinete umplute, la cuptor

Se spala vinetele, se sterg apoi se taie in doua pe lungime. Se scoate mijlocul, pastrand o margine de 0.5 cm. Se presara cu sare si se lasa o jumatate de ora apoi se scurg de apa lasata....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2014, 18:10
Şi eu care ziceam că am gătit azi minunat Da, ca de obicei, Adriana, culoare şi gust. Bravo!
la 06.05.2014, 18:13
Multumeeeeesc!
la 06.05.2014, 18:26
senzational!!! sigur e delicioasa!!!
la 06.05.2014, 18:28
bun
la 06.05.2014, 18:34

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking