Bami Goreng

Postat de Satisfyyourcravings in Pui
6 Mai 2014 | 7538 vizualizari
Bami Goreng

Bami Goreng este un preparat de origine indoneziana pe baza de taitei stir-fry, foarte popular in Olanda.

Ingrediente

  • 600 de grame de piept de pui, fara piele si os, taiat cuburi sau fasii
  • 300 grame taitei pentru wok
  • 2 oua ca pentru omleta
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • 2 lingurite coriandru pudra
  • 2 catei de usturoi
  • 1 praz taiat julienne
  • 1 ceapa rosie taiata julienne
  • 3 linguri ulei
  • 1 morcov taiat julienne
  • 3 linguri supa de legume
  • 1 lingura sambal oelek (pasta de ardei iuti)
  • 4 linguri ketjap manis (sos de soia dulce)
  • piper
  • 2 linguri fulgi de ceapa prajita

Mod de preparare

Se gatesc ouale ca pe omleta, se scoate pe o farfurie si dupa ce se raceste se taie felii.

 Intr-un wok, se incalzeste uleiul si se adauga puiul, usturoiul, ghimbirul, coriandrul si supa. Se gatesc la foc mare, amestecand frecvent, pana cand puiul nu mai este roz si este gatit. 

Se adauga morcovul, ceapa, prazul si ketjap manis. Se soteaza 5 minute.

Se adauga sambal oelek, se amesteca si se lasa pe foc 2 minute. Se adauga taiteii si omleta si se amesteca. 

Se serveste cu fulgi de ceapa prajita. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bami Goreng" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pui cu smantana

Postat de licurici_lra

Pui cu smantana

Pulpele de pui se sareaza, apoi se pun sa se rumeneasca pe ambele parti, intr-o tigaie cu putin ulei. Intre timp, se pregatesc legumele. Ceapa se toaca marunt, ardeiul se taie bastonase, iar...

Citeste continuarea

Pilaf cu pui si ciuperci

Postat de Irina

Pilaf cu pui si ciuperci

Am portionat puiul in bucati si am folosit pentru prepararea pilafului: o bucata de piept, o pulpa, o aripioara si jumatate de spate. Ceapa tocata am pus-o in ulei incins la inabusit (am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2014, 18:10
Şi eu care ziceam că am gătit azi minunat Da, ca de obicei, Adriana, culoare şi gust. Bravo!
la 06.05.2014, 18:13
Multumeeeeesc!
la 06.05.2014, 18:26
senzational!!! sigur e delicioasa!!!
la 06.05.2014, 18:28
bun
la 06.05.2014, 18:34

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking