Ingrediente
- 400 grame mușchi de porc, tăiat fâșii
- 2 linguri ulei de susan
- 200 ml sos thailandez dulce-picant
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri ghimbir proaspăt, ras
- 1/2 linguriță scorțișoară
- un vârf de linguriță de cuișoare
- piper
- 2 ardei portocalii, tăiați fâșii
- 2 bak choi, tocate
- semințe de susan
- 2 mandarine, fără coajă, desfăcute în felii
- ceapă verde
- orez gătit, pentru servit
Mod de preparare
Se încălzește uleiul într-o tigaie, la foc mare. Se pun fâșiile de carne la prăjit într-un singur strat pentru a căpăta o culoare ușor maronie. Se prăjesc pe toate părțile, apoi se scot pe o farfurie.
Dacă este nevoie, se mai adaugă puțin ulei de susan în tigaie și apoi se adaugă ardeii. Se călesc câteva minute, până se înmoaie. Se adaugă carnea înapoi în tigaie, apoi ghimbirul. Se gătesc 30 de secunde. Se adaugă sosul thailandez, sosul de soia, scorțisoara, cuișoarele și piper și se lasă pe foc până când sosul se îngroașă.
La final, se adaugă bak choy și se mai gătesc până se înmoaie.
Se ia de pe foc și se adaugă feliile de mandarine.
Se servește imediat cu semințe de susan, ceapă verde și orez gătit amestecat cu ulei de susan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stir-fry picant de porc cu susan și mandarine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|