Basler Brunsli - Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

Postat de Kadia80 in Dulciuri
8 Dec 2011 | 8531 vizualizari
Basler Brunsli - Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

Fiecare regiune din tara mea gazda are traditiile ei, mai mult sau mai apropiate cu tarile vecine, cu care isi impart si limba. Astfel, in partea frantuzeasca, elvetienii adopta obiceiuri frantuzesti, pe cand in partea nemteasca gasesti obiceiuri nemtesti si austriece, iar in cea italiana, nu prea faci diferenta cu italienii de mai din sud. Craciunul nu face nici el exceptie, astfel incat in partea nemteasca se gateste Christstollen, iar in partea italiana Panettone. Vedeta perioadei de iarna este, ca in multe alte tari, turta dulce, care si ea poate lua diferite forme in functie de regiunea unde te afli: « biber » in Saint-Gall, un "vechi" produs de patiserie pe baza de miere; « Tirggel » in Zurich, din faina si miere; « Leckerli » in Basel; « Brunsli » in Basel.

Ingrediente

  • 200g zahar  
  • 250g migdale maruntite  
  • 2 linguri de faina  
  • 1 varf de cutit de scortisoara  
  • 2 albusuri batute spuma  
  • 100g ciocolata neagra (85% cacao) topita pe bain-marie

Mod de preparare

Se amesteca zaharul, migdalele, faina si scortisoara si se incorporeaza lingura cu lingura in albusurile batute spuma tare, la final se adauga treptat si cu grija ciocolata topita. Se intinde pe o hartie cerata (pentru copt) si se lasa "la uscat" cel putin cateva ore, preferabil peste noapte.

Se taie in formele dorite (de regula stelute) si se "usuca" in cuptor la 190°C (cuptor cu ventilatie) pentru 5-8 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Basler Brunsli - Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinte poale-n brau

Postat de Ina

Desert placinte poale-n brau

Aluat : Ingredientele pentru aluat le-am pus in masina de paine ( intai lichidele si la final ingredientele solide) si am setat masina pe programul de framantare si dospire. Bineinteles ca puteti...

Citeste continuarea

Clatite din banane (cu crema de branza si stafide)

Postat de Dya

Clatite din banane (cu crema de branza si stafide)

Bananele se paseaza bine. Se adauga ouale, zaharul si coaja de portocala. Pentru omogenizarea completa, am folosit un blender vertical . Din compozitia obtinuta se coc foile de clatite,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Comentarii

la 08.12.2011, 16:16
sunt prima
la 08.12.2011, 16:24
la 08.12.2011, 17:10
foarte reusite
la 08.12.2011, 17:16
minunati
la 08.12.2011, 17:49
Tare faini!

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking