Ingrediente
- Betisoare de curcan
- 300 gr piept de curcan
- 1 lingura ulei de masline
- Putin otet balsamic
- Sare
- Piper alb
- Busuioc
- Chives
- 4 cartofi copti
- Sos de patrunjel
- 50 ml vin alb
- ½ lingurita amidon
- O legatura de patrunjel verde
- Un cubulet unt Sare
Mod de preparare
Pieptul de curcan l-am taiat fasii lungi, am obtinut astfel 8 betisoare. Am amesteat uleiul de malsine cu otet balsamic, piper alb macinat, busuioc si chives maruntit, putina sare si am trecut betisoarele prin acest mix de condimente. Am ales sa prajesc separat betisoarele de pui, cate 4 bucati odata. Am lasat sa se rumeneasca pe ambele parti, apoi am asezat pe farfurie.
Pentru sosul de patrunjel am pus la fiert vinul in care am dizolvat ½ lingurita de amidon. Patrunjelul l-am taiat marunt si l-am adaugat impreuna cu un cubulet de unt la vin cand acesta a inceput sa fiarba. Am mai lasat pe foc aprox. 2 minute, apoi am adaugat putina sare si am presarat sosul peste cartofii copti taiati cubulete si peste betisoarele de carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Betisoare de curcan cu cartofi copti si sos de patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|