Biscuiţi cu stafide, alune de pădure şi ciocolată albă

Postat de sisterskitchen in Dulciuri
28 Feb 2014 | 3558 vizualizari
Biscuiţi cu stafide, alune de pădure şi ciocolată albă

Sărbătoarea iubirii la români, este celebrată pe 24 Februarie. Sărbătoarea Dragobetelui, cunoscută şi sub numele de Vobritenia, este considerată echivalentul sărbătorii Valentine”s Day. Dragobetele are rădăcini dacice şi marchează începutul primăverii, ziua în care natura se trezeşte la viaţă. Aşa cum vă spuneam şi aici, un motiv în plus pentru a ne declara dragostea. La noi a devenit deja un obicei să pregătim ceva dulce pentru persoana iubită. Ziua noastră de Dragobete, începe aşa: o cafea bună şi câţiva biscuiţi.

Ingrediente

  • 125 g unt moale 80% grăsime
  • 100 g zahăr alb sau brun
  • 1/2 linguriţă extract de vanilie
  • 1 gălbenuş
  • 220-230 g faina albă
  • 2 linguri alune de pădure, mărunţite
  • 2 linguri stafide, taiate mărunt**
  • 70 g ciocolată albă pentru decor

Mod de preparare

1. Se încinge cuptorul la 150 grade. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
2. Se pun untul şi zahărul într-un procesor şi se pulsează de 2-3 ori, până se omogenizează compoziţia. Se adăugă gălbenuşul şi extractul de vanilie. Se pulsează de 2 ori.
3. Se răstoarnă într-un bol, se adăugă faina, amestecând bine. La sfârşit se adăugă alunele şi stafidele. Se omogenizează totul şi se formează o bilă din aluat. Se înfăşoară în folie de plastic şi se ţine la frigider 30 de minute.
4. Pe masă presărată cu făină, se întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor. Se decupează inimioare şi se pun în tava pregătită. Se coc 10-12 minute.
5. Ciocolată se topeşte la bain-marie şi se “stropesc” biscuiţii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiţi cu stafide, alune de pădure şi ciocolată albă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Reteta pentru prajitura cu nuca Sumegi, de care nu te saturi niciodata!

Postat de gicuta69

Reteta pentru prajitura cu nuca Sumegi, de care nu te saturi niciodata!

Preparare  Reteta pentru prajitura cu nuca Sumegi, de care nu te saturi niciodata! Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul in 3-4 reprize si mixam in...

Citeste continuarea

Bradut de Craciun

Postat de comanligia

Bradut de Craciun

Intr-un vas se pune mierea ,  zaharul,untul,untura,si cele 2 linguri de lapte. Se pun la foc mic pana se omogenizeaza totul. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga zeama de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2014, 20:50
ce buni sunt
la 28.02.2014, 23:09
la 28.02.2014, 23:34
la 28.02.2014, 23:52
la 01.03.2014, 07:17

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking