Biscuiti fini cu levantica

Postat de lia in Prajituri
24 Ian 2012 | 3795 vizualizari
Biscuiti fini cu levantica

Atat de delicati si imiresmati…incat nu poti sa te opresti din rontait yumi,yumi.

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 100g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 200g faina
  • 1 lingurita flori de leventica
  • 1varf cutit de sare

 

Mod de preparare

Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam untul rece, taiat cubulete, omogenizam pana se incorporeaza, punem faina si praful de sare si la final levantica. Invelim coca intr-o folie si dam la frigider pentru 30 minute.

Intre timp pornim cuptorul si tapetam o tava cu hartie de copt. Intindem coca, de aprox. 1 cm grosime, pe platoul de lucru putin infainat si decupam biscuitii cu formele preferate. Dam biscuitii la copt, la foc mediu pentru 20 minute. Mirosul care va inunda toata casa, este unic si deosebit de placut !

Biscutii se pot servi imediat, dar sant la fel de gustosi si a doua zi, asta in cazul in care mai ramane vreunul ?

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fini cu levantica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu mere si nuci verzi

Postat de Dea_Dea

Prajitura cu mere si nuci verzi

Merele se curata de coaja si de cotor, se taie in jumatate , se pun in tava (20x30), pe hartie de copt, si in mijloc se pune cate o nuca. Se dau la cuptor la foc potrivit 5 minute, timp in care...

Citeste continuarea

Prajitura cu caise si branza

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura cu caise si branza

Se pune o cratita cu apa la fiert. Cand da in clocote, se stinge focul si se pun caisele in apa fierbinte, lasandu-se 3-4 minute. Dupa aceea, se iau caisele, se rup in jumatati si se decojesc,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2012, 17:38
Nebunie ce bine arata
la 24.01.2012, 17:53
bine mai arata de levantica nu stiam....
la 24.01.2012, 18:02
la cum arata nu m-as mai opri din rontait
la 24.01.2012, 18:26
cat de delicati si imi inchipui cat sunt de aromati
la 24.01.2012, 18:35
Dupa ce mananci biscuiti de astia nu-ti vine sa dormi?

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking