Biscuiti fini cu levantica

Postat de lia in Prajituri
24 Ian 2012 | 3786 vizualizari
Biscuiti fini cu levantica

Atat de delicati si imiresmati…incat nu poti sa te opresti din rontait yumi,yumi.

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 100g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 200g faina
  • 1 lingurita flori de leventica
  • 1varf cutit de sare

 

Mod de preparare

Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam untul rece, taiat cubulete, omogenizam pana se incorporeaza, punem faina si praful de sare si la final levantica. Invelim coca intr-o folie si dam la frigider pentru 30 minute.

Intre timp pornim cuptorul si tapetam o tava cu hartie de copt. Intindem coca, de aprox. 1 cm grosime, pe platoul de lucru putin infainat si decupam biscuitii cu formele preferate. Dam biscuitii la copt, la foc mediu pentru 20 minute. Mirosul care va inunda toata casa, este unic si deosebit de placut !

Biscutii se pot servi imediat, dar sant la fel de gustosi si a doua zi, asta in cazul in care mai ramane vreunul ?

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fini cu levantica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta impletita cu branza, pere si mere

Postat de oanapl

Desert placinta impletita cu branza, pere si mere

Aluatul: Cerni făina într-un bol. Pui sarea, zahărul, drojdia și amesteci cu o lingură. Încorporezi untul topit și ușor călduț, oul, esența de vanilie, apoi...

Citeste continuarea

Rulouri cu dovleac

Postat de MotanLaOale

Rulouri cu dovleac

Aluatul se lasa la dezghetat. Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2012, 17:38
Nebunie ce bine arata
la 24.01.2012, 17:53
bine mai arata de levantica nu stiam....
la 24.01.2012, 18:02
la cum arata nu m-as mai opri din rontait
la 24.01.2012, 18:26
cat de delicati si imi inchipui cat sunt de aromati
la 24.01.2012, 18:35
Dupa ce mananci biscuiti de astia nu-ti vine sa dormi?

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking