Biscuiti fini cu levantica

Postat de lia in Prajituri
24 Ian 2012 | 3805 vizualizari
Biscuiti fini cu levantica

Atat de delicati si imiresmati…incat nu poti sa te opresti din rontait yumi,yumi.

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 100g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 200g faina
  • 1 lingurita flori de leventica
  • 1varf cutit de sare

 

Mod de preparare

Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam untul rece, taiat cubulete, omogenizam pana se incorporeaza, punem faina si praful de sare si la final levantica. Invelim coca intr-o folie si dam la frigider pentru 30 minute.

Intre timp pornim cuptorul si tapetam o tava cu hartie de copt. Intindem coca, de aprox. 1 cm grosime, pe platoul de lucru putin infainat si decupam biscuitii cu formele preferate. Dam biscuitii la copt, la foc mediu pentru 20 minute. Mirosul care va inunda toata casa, este unic si deosebit de placut !

Biscutii se pot servi imediat, dar sant la fel de gustosi si a doua zi, asta in cazul in care mai ramane vreunul ?

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fini cu levantica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarta cu cirese

Postat de aalliinnaa07

Tarta cu cirese

Intr-un castron amestecam faina cu sarea, apoi adaugam margarina si framantam pana cand compozitia devine nisipoasa. Intr-un bol se bate oul impreuna cu zeama de lamaie si apa si se adauga peste...

Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu ciocolata

Mai intai, asezam o cratita cu apa pe foc sa fiarba. Intr-un castron de inox, punem cacao cu 150 g zahar, adaugam frisca lichida, amestecam, asezam castronul peste cratita cu apa fierbinte,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2012, 17:38
Nebunie ce bine arata
la 24.01.2012, 17:53
bine mai arata de levantica nu stiam....
la 24.01.2012, 18:02
la cum arata nu m-as mai opri din rontait
la 24.01.2012, 18:26
cat de delicati si imi inchipui cat sunt de aromati
la 24.01.2012, 18:35
Dupa ce mananci biscuiti de astia nu-ti vine sa dormi?

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking