Biscuiti in glazura de ciocolata cu fragi

Postat de Brindusa in Prajituri
6 Apr 2010 | 3761 vizualizari
Biscuiti in glazura de ciocolata cu fragi

In ultima vreme am facut biscuiti destul de des, pentru ca prefer ca baiatul meu sa manace ceva facut in casa si sa nu-si mai cumpere dulciuri cu cine stie cate E- uri in ele.

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 200 g zahar brun
  • 150 g zahar tos
  • 2 oua
  • 300 g faina 000
  • 100 g nuci + alune macinate (poti pune cacao, sau faina daca nu ai altceva)
  • 100 g ciocolata, fulgi (eu am taiat marunt o tableta de ciocolata amaruie)
  • 1 lingurita praf de copt
  •  1/2 lingurita bicarbonat
  • arome, la alegere (mie imi place foarte mult vanilia)
  • 4 tablete (400 g in total) ciocolata cu fragi (de la Kandia), pentru glazura

Mod de preparare

Taie untul in cubulete si amesteca-l cu zaharul, pana se face o crema onctuoasa, adauga ouale si aromele. Cerne ingredientele uscate (faina, sare, praf de copt, bicarbonat) si amesteca-le in compozitie, impreuna cu faina de nuci +alune. Cu o lingura incorporeaza ciocolata. Pune la frigider 1/2 de ora ca sa se intareasca.

In timpul asta incalzeste aragazul la 180C.

Pune hartie de copt pe tava si pune bilute din compozitie. Coace cam 15- 20 minute, sau pana ce nu mai sunt moi. Lasa la racit pe un gratar. Mie mi-au iesit 4 tavi.

Topeste ciocolata cu fragi la baia de aburi si cu o furculita invarte cate un biscuit pe toate partile. Pune-i la uscat pe un gratar cu o tava dedesupt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti in glazura de ciocolata cu fragi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Napolitane cu gem, nuca si biscuiti

Postat de diana_k

Napolitane cu gem, nuca si biscuiti

Apa, zaharul si margarina se pune la fiert la foc mic. Se amesteca ocazional pana se topeste tot zaharul si margarina. Se opreste focul si se adauga nuca, biscuitii macinati, cacaoa si esenta de...

Citeste continuarea

Prajitura Catalina

Postat de Constelatialeu

Prajitura Catalina

Foi : Margarina o taiem in bucati mai mici si o punem intr-o cratita sa se topeasca,apoi o lasam sa se raceasca.Dupa ce sa racit bine,adaugam zaharul si mixam bine,apoi galbenusurile,continuam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2010, 12:08
ce bn arata
la 06.04.2010, 12:10
unul as dori si eu dak maii ai
la 06.04.2010, 12:17
Asta sigur ar fi si pe placul nostru.
la 06.04.2010, 12:25
astia s-au terminat, dar mai fac
la 06.04.2010, 12:38
Ce de minunatii ai facut

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking