Ingrediente
- 250 g unt
- 200 g zahar brun
- 150 g zahar tos
- 2 oua
- 300 g faina 000
- 100 g nuci + alune macinate (poti pune cacao, sau faina daca nu ai altceva)
- 100 g ciocolata, fulgi (eu am taiat marunt o tableta de ciocolata amaruie)
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- arome, la alegere (mie imi place foarte mult vanilia)
- 4 tablete (400 g in total) ciocolata cu fragi (de la Kandia), pentru glazura
Mod de preparare
Taie untul in cubulete si amesteca-l cu zaharul, pana se face o crema onctuoasa, adauga ouale si aromele. Cerne ingredientele uscate (faina, sare, praf de copt, bicarbonat) si amesteca-le in compozitie, impreuna cu faina de nuci +alune. Cu o lingura incorporeaza ciocolata. Pune la frigider 1/2 de ora ca sa se intareasca.
In timpul asta incalzeste aragazul la 180C.
Pune hartie de copt pe tava si pune bilute din compozitie. Coace cam 15- 20 minute, sau pana ce nu mai sunt moi. Lasa la racit pe un gratar. Mie mi-au iesit 4 tavi.
Topeste ciocolata cu fragi la baia de aburi si cu o furculita invarte cate un biscuit pe toate partile. Pune-i la uscat pe un gratar cu o tava dedesupt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti in glazura de ciocolata cu fragi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|