Ingrediente
- 500 g muschi de vita
- 250 g ciuperci albe
- 1 ceapa
- 1-2 lingurite mustar Dijon
- 1/2 lingurita pasta de tomate
- 200 g smantana
- unt pentru sotat
- patrunjel verde
- sare, piper
Mod de preparare
Mai intai spalam bine carnea si o taiem fasii subtiri. Curatam ceapa si o tocam marunt, iar ciupercile le curatim de coaja si le taiem felii subtiri.
Intr-o tigaie, incingem carnea in 3 linguri de unt si o lasam sa se soteze pana cand scade tot lichidul.
Intr-o cratita punem la calit in 3 linguri de unt ceapa, iar cand devine translucida, adaugam ciupercile.
Cand ciupercile s-au inmuiat, adaugam carnea de vita, punem 200 ml apa si le lasam sa fiarba la foc mic pentru 15 minute.
Dupa 15 minute, luam de pe foc si adaugam mustarul, bulionul si smantana, condimentam si amestecam, punem din nou pe foc 2-3 minute, dupa care adaugam patrunjelul tocat marunt.
Servim cu orez, paste, sau in cazul nostru, cu mamaliga si un pahar de vin. Bon appetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf Stroganoff" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|