Borș de cartofi și dovlecei

Postat de panacris in Mancaruri de post
26 Noi 2013 | 7375 vizualizari
Borș de cartofi și dovlecei

O ciorbiță savuroasă pentru zilele de post!

Ingrediente

  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • țelină 1 felie,
  • ulei de rapiță,
  • sare iodată,
  • dovlecel 1 bucată,
  • cartofi roșii 3 bucăți,
  • pătrunjel verde,
  • leuștean verde,
  • borș de casă 1000 ml.

Mod de preparare

Ceapa se curăță, se toacă mărunt apoi se dinstuiește în puțin ulei și apă, cca. 10 minute, la foc mediu. Apoi se adaugă zarzavaturile, curățate și tocate mărunt, cartofii, dovleceii, se completează cu apă, se asezonează de sare și se lasă la fiert cca. 30 de minute la feirt la foc mediu, neacoperit. Spre final se adaugă borșul, fiert separat în prealabil cca. 10 minute la foc mediu, și se lasă la fiert împreună, cca. 15 minute. Se adaugă pătrunjelul și leușteanul tocate mărunt la final. Se servește fierbinte ca atare, cu adaos de ardei iute sau smântână;) Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Borș de cartofi și dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bors de dovlecei

Postat de eumimi

Bors de dovlecei

Mai intai taiem legumele.  Punem la fiert ceapa, pastaile, morcovii si cartofii. Acoperim cratita cu un capac si lasam 20-25 de minute la fiert. Adaugam borsul, sare dupa gust si...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume

Postat de gurita_ta2005

Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume

Ceapa se toaca marunt se pune cateva minute la calit,dupa care se adauga morcovii taiati rondele sau cuburi. Dupa ce s-au calit putin se pun in oala de ciorba la fiert la foc potrivit. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2013, 19:46
Bun mai ales acum in sezonul rece
la 26.11.2013, 19:47
Aşa Cris, dă cu borşul că e tare bun. Super!
la 26.11.2013, 19:47
la 26.11.2013, 19:48
Se pare că m-ați convertit Numai îmi plac ciorbele dulci doar cele cu borș
la 26.11.2013, 19:50
Eu doar cu bors mananc, daca sunt dulci nici nu ma apropii de ele

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking