Bors de miel

Postat de mikidaniro in Ciorbe
11 Apr 2012 | 4405 vizualizari
Bors de miel

Desi nu mai este foarte mult pana la Paste,eu am avut ''comanda'' de bors de miel.De Paste probabil voi face ciorba de miel:).Cantitatile sunt pentru un vas de 3-3,5 litri.

Ingrediente

  • 500-600 g miel(coaste,sira,cap etc.)
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 telina romaneasca potrivita
  • 1 legatura ceapa verde mare
  • 1 pastarnac
  • 1/2 ardei gras
  • 1 lingura cu varf de orez
  • 2,5-3 litri apa sau supa de vita
  • 250-300ml bors sau mai muIt in functie de cat de acru este borsul
  • 1/2 legatura leustean
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 ou
  • sare

Mod de preparare

Intr-un vas punem 2,5-3 litri de apa sau supa si o lingurita de sare. Lasam sa dea in clocot,apoi punem bucatile de miel spalate si taiate. Cand incepe sa clocoteasca din nou, dam focul mic si eliminam toata spuma care se formeaza pana apa sau supa ramane clara sau spuma este alba.

Morcovii,telina,pastarnacul si ardeiul le curatam,le spalam,le taiem in bucati mari si le adaugam in bors dupa ce am eliminat toata spuma. Cand legumele s-au inmuiat,le scoatem si adaugam orezul. Lasam totul sa fiarba la foc potrivit spre mic pana carnea si orezul sunt fierte, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi orezul de fundul vasului.

Intre timp curatam, spalam si tocam ceapa rondele mici si punem borsul intr-un vas la fiert. Dupa ce carnea este fiarta, adaugam ceapa si borsul.

Intr-un castron amestecam oul cu patrunjelul si leusteanul taiate marunt,adaugam cate un pic de bors(ciorba) in castron pana ajunge la aceeasi temperatura cu borsul, apoi turnam totul peste bors, oprim focul si acoperim vasul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de miel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de miel cu cartofi

Postat de oanapl

Ciorba de miel cu cartofi

Se curăță carnea de miel și se spală bine și se pune la fiert în apă. Se lasă să dea un clocot și apoi se aruncă apa sau se spumează foarte bine. Între timp se curăță,...

Citeste continuarea

Ciorba de miel cu rosii

Postat de katty

Ciorba de miel cu rosii

Spalam bine carnea si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca. Intre timp curatam, spalam si tocam cubulete morcovul si pastarnacul, iar  ceapa verde o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2012, 10:04
Primul venit, primul servit, nu?!! Abia astept sa fac si eu de Paste!
la 11.04.2012, 10:27
buna cioba pana la mn a ajuns mirosul
la 11.04.2012, 10:33
te servesc cu pIacere simo
muItumesc eduard
la 11.04.2012, 10:40
tare bine arata
la 11.04.2012, 10:47
Multumesc Oana!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking