Ingrediente
- 1 kg carne de miel pentru ciorbă
- 1 legătură de ceapă verde
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 ţelină
- 1 pătrunjel
- 1 ardei gras roşu
- fidea
- 2 ouă
- borş
- leuştean proaspăt
- sare
Mod de preparare
Carnea se spală bine, apoi se pune la fiert în apă rece. Se spumează de câte ori e nevoie.
Legumele se curăţă , se spală şi se taie cubuleţe. Când carnea e fiartă se scoate, apoi în zeama în care a fiert se adaugă toate legumele. Carnea se curăţă de pe oase .
Când legumele sunt fierte, se adaugă carnea , fideaua şi borşul clocotit după gust. Se lasă să fiarbă împreună cam 10 minute, după care se drege borşul cu ouăle bătute. Se potriveşte gustul cu sare , se stinge focul, apoi se adaugă leuşteanul tocat mărunt.
Se serveşte cu ceapă şi smântână.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Borş de miel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|