Ingrediente
- 250 g faina cu agent de crestere(sau faina simpla si un praf de copt)
- 80 g zahar
- 4 oua
- 1 lg ulei
- 5 lg lapte
- 1 plic zahar vanilat
- pt umplutura: 2 galbenusuri, 50 g zahar,1 lg faina, 200 ml lapte fierbinte
Mod de preparare
Se face un aluat din faina, galbenusurile de la cele 4 oua, ulei, lapte si zahar.
Albusurile se bat spuma si se aduaga peste aluat.
Se lasa o ora aluatul la rece.
Crema se face astfel:laptele se pune pe foc si sa lasa pana incepe sa fiarba.
Se bat cele 2 galbenusuri cu zahar, se pune faina si tot acest amestec se pune peste lapte.
Se amesteca energic pana la omogenizare.
Se da deoparte si se mai amesteca cu spor.
Se lasa la racit..
Se pune o cratita cu muuuult ulei la incins..
Se ia cu o lingura muiata in apa clocotita aluat si se pune in uleiul incins, se prajesc pe o parte si pe alta si se scot pe un servetel pt a aabsoarbe excesul de ulei.
Se lasa la racit.
Cand s-au racit se taie in 2 si se umplu cu crema.
Se pudreaza si se servesc cu spor.
Eu nu le-am pudrat pt ca am uitat sa iau zahar pudra:))
Daca ti-a placut reteta noastra "Boules de berlin ;)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|