Boules de berlin ;)

Postat de AnyCostescu in Dulciuri
29 Noi 2012 | 3647 vizualizari
Boules de berlin ;)

deseori am cumparat de la lidl celebrele boules de berlin...azi am zis ca voi incerca si eu o reteta sa vad ce iese..nu sunt complet multumita de ce a iesit dar sunt delicioase si asa...data viitoare o sa adaptez reteta dupa placul meu ;)

Ingrediente

  • 250 g faina cu agent de crestere(sau faina simpla si un praf de copt)
  • 80 g zahar
  • 4 oua
  • 1 lg ulei
  • 5 lg lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • pt umplutura: 2 galbenusuri, 50 g zahar,1 lg faina, 200 ml lapte fierbinte

Mod de preparare

Se face un aluat din faina, galbenusurile de la cele 4 oua, ulei, lapte si zahar.

Albusurile se bat spuma si se aduaga peste aluat.

Se lasa o ora aluatul la rece.

Crema se face astfel:laptele se pune pe foc si sa lasa pana incepe sa fiarba.

Se bat cele 2 galbenusuri cu zahar, se pune faina si tot acest amestec se pune peste lapte.

Se amesteca energic pana la omogenizare.

Se da deoparte si se mai amesteca cu spor.

Se lasa la racit..

Se pune o cratita cu muuuult ulei la incins..

Se ia cu o lingura muiata in apa clocotita aluat si se pune in uleiul incins, se prajesc pe o parte si pe alta si se scot pe un servetel pt a aabsoarbe excesul de ulei.

Se lasa la racit.

Cand s-au racit se taie in 2 si se umplu cu crema.

Se pudreaza si se servesc cu spor.

Eu nu le-am pudrat pt ca am uitat sa iau zahar pudra:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Boules de berlin ;)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciocolata de casa cu alune de padure

Postat de Sim0naWorld

Ciocolata de casa cu alune de padure

Lapte praf impreuna cu cacaoa le-am cernut. Apa si zaharul le-am pus pe foc, amestecand continuu pana zaharul s-a topit. Pana la momentul fierberii nu am mai umplat la sirop, iar cand a inceput sa...

Citeste continuarea

Chec cu cacao si fructe confiate

Postat de katty

Chec cu cacao si fructe confiate

Separam cele 2 oua. Mixam  toate albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul, zeama si coaja de portocale si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2012, 15:45
Arata minunat, nu stiu cum sunt, dar parca seamana cu papanasii!
la 29.11.2012, 15:48
la 29.11.2012, 15:50
place
la 29.11.2012, 15:52
Ce bine arata...mmmm
la 29.11.2012, 15:57
interesant

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking