Branzoici

Postat de mimmi in Dulciuri
3 Apr 2011 | 7050 vizualizari
Branzoici

Ingrediente

  • 1 kg faina,
  • 800 g branza de vaci,
  • 6 oua,
  • coaja rasa de portocala,
  • 25 g drojdie,
  • 350 g zahar,
  • 2 pliculete zahar vanilinat,
  • 1 praf de sare,
  • 50 ml ulei,
  • lapte  

Mod de preparare

Drojdia sfarmata se pine in 100 ml lapte caldut (nu fierbinte),adaugandu-se 1 lingura de zahar.

Se lasa la dospit (pana creste).

Intr-un castron mai mare se pune faina,se face o groapa in mijloc iar pe margini se adauga pe rand sarea,200 g zahar,uleiul,3 oua,in groapa punem drojdia si incepem sa framantam adaugandu-se lapte din cand in cand pana avem un aluat elastic care se dezlipeste de pe mana. Se lasa la dospit intr-un loc ferit de curenti de aer si acoperit cu un prosop curat. Se pregateste branza de vaca,amestecandu-se cu 3 oua,coaja rasa de portocala,150 g zahar,cele 2 pliculete zahar vanilinat.

Cand aluatul a dospit se intinde foaie de cca 2 mm,se taie patratele de 10x10 cm,in mijloc se pune 1 lingurita de branza si se impatura unindu-se colturile.

Se aseaza in tava,se ung cu ou batut si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Branzoici

Postat de andaoana

Branzoici

Faina o cernem si o asezam intr-un vas . Laptele il incalzim putin, punem un pic de sare, zaharul , drojdia si o lingura de faina si amestecam . Lasam acoperit cu un prosop cam 10 minute. In...

Citeste continuarea

Desert branzoici

Postat de cristeena20

Desert branzoici

Pregatim aluatul: punem faina in vasul robotului cu zaharul si coaja de lamaie. Drojdia o inmuiem cu laptele caldut, putin zahar si putina faina-lasam sa dospeasca putin. Pornim robotul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2011, 13:49
la 03.04.2011, 14:33
la 03.04.2011, 14:34
la 03.04.2011, 15:07
la 03.04.2011, 15:33
ce frumoase sunt

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking