Branzoici

Postat de mimmi in Dulciuri
3 Apr 2011 | 7069 vizualizari
Branzoici

Ingrediente

  • 1 kg faina,
  • 800 g branza de vaci,
  • 6 oua,
  • coaja rasa de portocala,
  • 25 g drojdie,
  • 350 g zahar,
  • 2 pliculete zahar vanilinat,
  • 1 praf de sare,
  • 50 ml ulei,
  • lapte  

Mod de preparare

Drojdia sfarmata se pine in 100 ml lapte caldut (nu fierbinte),adaugandu-se 1 lingura de zahar.

Se lasa la dospit (pana creste).

Intr-un castron mai mare se pune faina,se face o groapa in mijloc iar pe margini se adauga pe rand sarea,200 g zahar,uleiul,3 oua,in groapa punem drojdia si incepem sa framantam adaugandu-se lapte din cand in cand pana avem un aluat elastic care se dezlipeste de pe mana. Se lasa la dospit intr-un loc ferit de curenti de aer si acoperit cu un prosop curat. Se pregateste branza de vaca,amestecandu-se cu 3 oua,coaja rasa de portocala,150 g zahar,cele 2 pliculete zahar vanilinat.

Cand aluatul a dospit se intinde foaie de cca 2 mm,se taie patratele de 10x10 cm,in mijloc se pune 1 lingurita de branza si se impatura unindu-se colturile.

Se aseaza in tava,se ung cu ou batut si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Branzoici

Postat de andaoana

Branzoici

Faina o cernem si o asezam intr-un vas . Laptele il incalzim putin, punem un pic de sare, zaharul , drojdia si o lingura de faina si amestecam . Lasam acoperit cu un prosop cam 10 minute. In...

Citeste continuarea

Desert branzoici

Postat de cristeena20

Desert branzoici

Pregatim aluatul: punem faina in vasul robotului cu zaharul si coaja de lamaie. Drojdia o inmuiem cu laptele caldut, putin zahar si putina faina-lasam sa dospeasca putin. Pornim robotul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2011, 13:49
la 03.04.2011, 14:33
la 03.04.2011, 14:34
la 03.04.2011, 15:07
la 03.04.2011, 15:33
ce frumoase sunt

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking