Ingrediente
- 225 gr faina
- 125 gr zahar brun
- 1 varf de cutit sare
- 1 plic praf de copt
- 4 linguri cacao
- 100 gr ciocolata neagra
- 250 ml lapte
- 1 ou
- 75 gr unt topit
- 50 gr nuca macinata
- 1/2 esenta de rom
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade.
Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, zaharul, cacaua, nuca si sarea.
Ciocolata se marunteste si se adauga 80 de grame in amestecul de faina, restul se pastreaza pentru ornat.
Intr-un alt castron se amesteca oul, laptele, untul topit si esenta de rom, apoi se adauga peste amestecul de faina si se amesteca bine.
Formele de briose se tapeteaza cu unt sau cu hartiute pentru briose.
Se pune amestecul in forme si pe deasupra se presara ciocolata ramasa.
Se baga la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata, nuca si rom" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|