Ingrediente
- Aluat
- 4 oua
- 100 gr zahar
- 50 gr unt, topit
- 100 gr smantana
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 90 gr faina
- 30 cacao pudra
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- Crema 1
- 80 gr zahar
- 300 ml lapte
- 30 gr amidon alimentar
- 50 gr unt
- 100 gr coaja de citrice confiata
- Crema 2
- 200 gr unt, la temperature camerei
- 160 gr zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 galbenusuri
Mod de preparare
1. Incinge cuptorul la 180°C.
2. Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si vanilia pana isi maresc volumul.Incorporeaza untul topit si smantana. Amesteca ingredientele uscate apoi inglobeaza-le in cele lichide. Umple formele de briose cu acest aluat si da la copt 20-30 minute.Lasa briosele sa se raceasca complet.
3. Pentru crema 1, caramelizeaza zaharul intr-o cratita, pe foc potrivit.Dupa ce s-a caramelizat adauga 200 ml lapte si amesteca pana ce compozitia se omogenizeaza.Amidonul alimentar amesteca-l cu 100 ml lapte rece apoi incorporeaza in compozitia precedent. Incorporeaza untul si lasa pe foc pana ce compozitia devine pudding apoi adauga coaja de citrice confiata. Lasa puddingul sa se raceasca complet.
4. Pentru crema 2, bate untul cu zaharul si vanilia iar apoi incorporeaza galbenusurile.
5. Pentru asamblare, scobeste putin fiecare briosa in mijloc. Umple briosele cu pudding apoi decoreaza-le cu crema 2.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu doua feluri de crema" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|