Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante

Postat de laylalala in Prajituri
9 Mai 2010 | 6092 vizualizari
Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante

Ingrediente

  • 50 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar brun
  • 1 ou
  • 70 gr ciocolata amaruie 70% cu coji de portocala confiata
  • 150 ml lapte
  • 100 ml Bacardi Tropical Orange
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 12 lingurite crema de ciocolata cu alune
  • 12 bomboane crocante cu ciocolata si aroma de portocale

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.
Ciocolata amaruie se topeste impreuna cu laptele si Bacardi Tropical Orange la bain-marie apoi se pune deoparte.
Intr-un vas, se bate untul cu zaharul brun.Se adauga ou si se mixeaza.Se incoporeaza apoi amestecul cu ciocolata amaruie.Intr-un alt vas, se amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara apoi se incorporeaza in amestecul cu unt.
Se pune cate 1 lingura plina de compozitie in fiecare forma.Se pune apoi cate 1 lingurita de crema de ciocolata cu alune si se acopera cu inca 1 lingura plina de compozitie.Se pune pe fiecare briosa o bomboana crocanta cu ciocolata si aroma de portocale si se dau briosele la copt 20-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose cu visine si ciocolata

Postat de rocsi_1612

Briose cu visine si ciocolata

Punem untul intr-un bol la topit, apoi il lasam sa se racoreasca. Ouale le mixam spuma impreuna cu un praf de sare, zaharul, untul topit. Iaurtul il amestecam cu frisca lichida si le...

Citeste continuarea

Desert prajitura Alba ca Zapada

Postat de Oana

Desert prajitura Alba ca Zapada

Incepe mai intai cu crema , sa aiba timp sa se raceasca. Pune laptele la fiert si amesteca intr-un castron faina cu jumatate din cantitatea de zahar. Cand laptele incepe sa fiarba, toarna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2010, 13:21
woow...ce bunataturi aici..... salvez si eu reteta sa o fac si eu, ca imi plac briosele foarte mult.....
la 09.05.2010, 19:20
ce bunatate

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking