Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante

Postat de laylalala in Prajituri
9 Mai 2010 | 6092 vizualizari
Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante

Ingrediente

  • 50 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar brun
  • 1 ou
  • 70 gr ciocolata amaruie 70% cu coji de portocala confiata
  • 150 ml lapte
  • 100 ml Bacardi Tropical Orange
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 12 lingurite crema de ciocolata cu alune
  • 12 bomboane crocante cu ciocolata si aroma de portocale

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.
Ciocolata amaruie se topeste impreuna cu laptele si Bacardi Tropical Orange la bain-marie apoi se pune deoparte.
Intr-un vas, se bate untul cu zaharul brun.Se adauga ou si se mixeaza.Se incoporeaza apoi amestecul cu ciocolata amaruie.Intr-un alt vas, se amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara apoi se incorporeaza in amestecul cu unt.
Se pune cate 1 lingura plina de compozitie in fiecare forma.Se pune apoi cate 1 lingurita de crema de ciocolata cu alune si se acopera cu inca 1 lingura plina de compozitie.Se pune pe fiecare briosa o bomboana crocanta cu ciocolata si aroma de portocale si se dau briosele la copt 20-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert portughez- Pasteis de nata

Postat de Oana

Desert portughez- Pasteis de nata

Se incalzeste mai intai cuptorul la 250 de grade C. Se pune smantana intr-o craticioara si se pune pe foc mic sa se incalzeasca. Se adauga batonul de scortisoara si coaja rasa de lamaie. Cand...

Citeste continuarea

Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!

Postat de Elena_Daria

Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!

Crema de branza de la temperatura camerei o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa. Adaugam apoi zaharul, sarea si mixam bine.Incorporam apoi faina, iar la final smantana....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2010, 13:21
woow...ce bunataturi aici..... salvez si eu reteta sa o fac si eu, ca imi plac briosele foarte mult.....
la 09.05.2010, 19:20
ce bunatate

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking