briose cu gem

Postat de gaby_d in Dulciuri
18 Dec 2009 | 5728 vizualizari
briose cu gem

Ingrediente

  • 2 oua
  • 7 linguri ulei
  • 200 g iaurt / lapte batut / sana
  • 350 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 80 g zahar
  • virf de cutit sare
  • 12 lingurite gem

Mod de preparare

Se amesteca ouale, uleiul si iaurtul, iar separat se amesteca faina, praful de copt, zaharul si sarea. Se adauga in compozitia lichida si se amesteca usor, pina la omogenizarea completa; Formele de briose se ung cu unt sau se pun forme de hirtie in fiecare, se umplu pe jumatate cu aluat, apoi se face cite o adincitura cu o lingurita umezita, se pune gemul si se adauga restul de aluat;  Se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu timp de 25-30 minute sau pina se rumenesc; Se racesc 10 minute in forme, apoi se scot pe un platou 

sursa : gastronomie.ele.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "briose cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert briose cu capsuni, crema mascarpone cu frisca si lime

Postat de rocsi_1612

Desert briose cu capsuni, crema mascarpone cu frisca si lime

Briosele: Topiti untul, il lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti ouale, presarati un praf de sare. Incepeti sa le mixati, cand incep sa prinda volum adaugati zaharul treptat, mixand...

Citeste continuarea

Desert cupcakes cu crema de lamaie si ganache de ciocolata in trei culori

Postat de CameliaComan

Desert cupcakes cu crema de lamaie si ganache de ciocolata in trei culori

Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugam o lingurita de esenta de lamaie si un plic de zahar vanilat. Mixam. Intr-un bol amestecam faina cu cacaoa iar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.12.2009, 16:07
bune bune
la 18.12.2009, 16:19
la 18.12.2009, 17:41
da,perfecte cu o cana de lapte
la 18.12.2009, 21:15
gabitzo, ia da si tu o tava la tanti aici... trebuie sa-mi iau si eu o tava de asta pt briose... o sa dau un add la lista trimisa mosului
ps: sa ai un sfarsit de saptamana frumos alaturi de cei drgai... ti tzuc di nu ti viezi nah, ca stiu si yo moldoviniesti
la 18.12.2009, 21:15
privindu-le, parca le-am si simtit gustul, mirosul....

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking