Briose cu "motz"din ganache de ciocolata amaruie si frisca

Postat de gaby_d in Dulciuri
2 Oct 2011 | 4607 vizualizari
Briose cu "motz"din ganache de ciocolata amaruie si frisca

Am facut ieri un tort. Nu pentru mine :) Danut m-a intrebat : si pentru noi..nimic? Ca sa nu fac briose simple (desi sunt grozav de bune si asa si recomand din suflet reteta; am preluat-o de la Iancu Lubita), le-am ornat cu crema si frisca ramase de la tort , transformandu-le intr-un desert fin, delicios.

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 3 oua
  • o cana si 1/3 faina alba (200 gr)
  • 100 gr zahar
  • o lingurita praf copt
  • 100 gr unt
  • 60 ml lapte
  • ganache de ciocolata amaruie
  • frisca

Mod de preparare

Pentru briose nu am facut decat sa pun toate ingredientele intr-un bol si sa le mixez timp de 3 minute.

Mentionez ca untul era la temperatura camerei.

Am obtinut o compozitie cremoasa si lucioasa pe care am repartizat-o-n formele tapetate cu hartiute speciale pentru briose.
Le-am lasat 15-20 min la foc mic, pana au crescut si s-au rumenit frumos.
Nu umpleti formele ci puneti compozitie pana la jumatatea formei pentru ca ele vor creste.

Le-am lasat sa se raceasca complet, am pus peste ele ganache si frisca si le-am dat la rece.

Pentru cine nu stie ce este ganache, mentionez ca e o crema fina , pufoasa si simplu de facut, cu ciocolata.
Se pregatesc cantitati egale de ciocolata si frisca lichida (in functie de cat aveti nevoie, fie pentru ornat, fie pentru un tort unde bineinteles veti mari cantitatile).
Daca o doriti mai cremoasa cantitatea va fi de  2:1 ,doua parti frisca una ciocolata (de ex 200 ml frisca, 100 gr ciocolata) iar daca o doriti mai tare cantitatea utilizata va fi 1:1 (cata ciocolata, atata frisca)
Puneti frisca intr-un vas , la foc mic, si lasati pana ajunge la punctul de fierbere.
(nu trebuie sa clocoteasca!)
Dati deoparte, adaugati ciocolata (amaruie, cu lapte, alba - de care preferati) facuta bucatele si amestecati pana se topeste complet.
Raciti bine apoi o dati la frigider pentru cateva ore bune (e preferabil peste noapte).
Scoateti vasul si mixati crema pana ce ajunge la consistenta dorita si necesara pentru ceea ce aveti nevoie.
Se orneaza tare fain cu ea mai ales daca folositi ciocolata amaruie pentru ca nu mai contine si ea lapte si devine foarte ferma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu "motz"din ganache de ciocolata amaruie si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Inghetata de vanilie cu topping de dulceata de visine

Postat de Pungasa_Rogue

Inghetata de vanilie cu topping de dulceata de visine

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea.  Se bate frisca, dupa care se adauga...

Citeste continuarea

Chec cu nuci si visine (din visinata)

Postat de mirela0911

Chec cu nuci si visine (din visinata)

Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu praful de sare si green sugar-ul. Se toarna pe rand uleiul si laptele, mixand continuu pana la omogenizare. Se toarna esenta de rom iar la final faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2011, 18:58
Magie intr-o farfurie!!!! Arata exceptional Gabytza...si cred ca e deliciu total! Pup cu drag un Danut pofticios!!!! faci niste fotografii de vis!!!!
la 02.10.2011, 18:59
Ce dragute sunt!
la 02.10.2011, 19:21
ce dragalase....!!!
la 02.10.2011, 19:45
delicioase si ce frumos le-ai decorat
la 02.10.2011, 20:16
frumoase si bune.....

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking