Briose cu Nesquik , budinca si inghetata

Postat de ela in Dulciuri
22 Noi 2010 | 7360 vizualizari
Briose cu Nesquik , budinca si inghetata

o combinatie delicioasa....briose cu ciocolata,budinca de vanilie,inghetata si frisca.....ce-ti poti dori mai mult?asta daca nu esti la cura,ca si mine....

Ingrediente

  • 1ou,
  • 400 gr faina,
  • 200 gr zahar,
  • 150 gr nesquik instant,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri unt moale,
  • 1lingurita rasa bicarbonat de sodiu,
  • un praf de sare,
  • 1pilc budinca vanilie,
  • 500 gr lapte pt budinca,
  • 3 linguri zahar pt budinca,
  • 1caserola mica de inghetata,
  • 150gr frisca pt decor,
  • sirop Nesquik si sirop de caramel

Mod de preparare

Oul,uleiul,untul,laptele si zaharul le mixam bine.

Faina o amestecam cu cacaoa,sarea si bicarbonatul si o adaugam usor peste compozitia de mai sus.

Compozitia obtinuta o repartizam uniform in formele de briose tapetate cu hartie speciala,cu o lingura,umpland pe jumatate formele pt ca compozitia va creste foarte mult.Ies 24 de briose.Dam la cuptor 15minute,pana se coc(facem testul cu scobitoarea,daca iese curata,e gata copt).Am pus in forme de 12bucati,deci am copt doua tavi.

Prepari budinca din lapte,zahar si praf,dupa instructiunile de pe plic.

Cat sunt caldute briosele le scoatem din hartie,le scobim putin  si le punem pe un platou si deasupra lor turnam putina budinca pe fiecare,apoi punem putin sirop de ciocolata si de caramel si un mot de frisca,iar alaturi servim cu inghetata.

Eu am facut jumatate din ele si cu paiete de ciocolata deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu Nesquik , budinca si inghetata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (83)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Islere cu crema de ciocolata

Postat de GeorgianaGrigorescu

Islere cu crema  de ciocolata

Mixam untul moale cu zaharul pudra,adaugam smantana mixand in continuare,apoi nuca macinata si faina.Amestecam bine compozitia si o dam la rece pentru o ora. Dupa ce scoatem de la rece...

Citeste continuarea

Desert tarta cu caramel, ananas si crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu caramel, ananas si crema de vanilie

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, oul, vanilia, sarea si amestecati. Incepeti si incorpotati faina treptat si praful de copt. Framantati pana obtineti un aluat omogen si nelipicios....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2010, 01:29
gataaaa am pus si desertul
la 22.11.2010, 01:35
MAMArapid una fuge la mine acuma
la 22.11.2010, 01:36
pai daca esti la cura ,s-o fi suparat tare Cristi si nepoti tai?
la 22.11.2010, 01:41
inca nu au mancat,acum le-am terminat,am gustat numai eu,putin
la 22.11.2010, 01:47
direct la favorite .Am acum si reteta , tava mi-am cumparat de vreo 2 luni si nu am folosit-o .

Vezi toate comentariile (83)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking