Browniess cappucino

Postat de gaby_d in Prajituri
3 Aug 2011 | 29547 vizualizari
Browniess cappucino

O prajiturica destul de simplu de realizat, cu o consistenta usor diferita. Un blat dens, aromat, cu bucati mari de nuca, o crema fina (asta chiar m-a cucerit!) cu iz de scortisoara, completate perfect de un strat fin de ciocolata.

Ingrediente

blat
  • 120 gr ciocolata amaruie
  • o lingura ness dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
  • 80 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1/2 cana faina
  • 1/2 cana nuca tocata (nu macinata)
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • putina sare
crema
  • 160 gr branza Philadelphia (Almette)
  • 100 gr zahar pudra
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • o lingurita ness
  • 40 gr unt
glazura
  • 80 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr frisca lichida
  • 20 gr unt
  • 2 lingurite ness

Mod de preparare

Blat.
Topim intr-o craticioara, la foc mic, ciocolata impreuna cu untul si nessul.
Lasam sa se raceasca si incorporam zaharul.
Adaugam un ou, amestecam energic pana ce este incorporat apoi il adaugam si pe celalalt procedand la fel.
Cernem faina , o amestecam cu sarea si o adaugam amestecului.Tot atunci punem si zaharul vanilat, nuca si amestecam usor , usor.
Tapetam o tava (18/20) cu hartie pentru copt, turnam amestecul, nivelam si introducem tava in cuptorul preincalzit, la 175-180 grade pentru 25 minute.


Crema.
Eu am pus totate ingredientele odata, am bagat mixerul si am mixat doua minute.
Ce guuust! O crema fina de tot pe care as folosi-o si la un tort.

Cand blatul s-a racit intindem crema si nivelam frumos.
Dam prajitura la rece pentru ora.


Pentru glazura amestecam pe baie de abur, intr-o craticioara, toate ingredientele.
Lasam pana obtinem un amestec omogen si ciocolata e complet topita.

Racim pana ajunge la temperatura camerei apoi o intindem uniform peste prajitura.

Dam la rece pentru cel putin 3 ore apoi o taiem patratele.


Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Browniess cappucino" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciocolata de casa in foi de napolitana

Postat de Corina33

Ciocolata de casa in foi de napolitana

Se pun la fiert apa cu zaharul. Se fierb impreuna 3-4 minute, apoi se ia de pe foc. Laptele praf se imparte in doua parti egale. Intr-unul se pune cacaua si se amesteca bine. Se pregatesc foile...

Citeste continuarea

Desert prajitura Dobos

Postat de timea

Desert prajitura Dobos

Foi :  Intr-un bol mixam albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se intareste. Galbenusurile le frecam cu untul topit si racit si le adaugam peste spuma. La final...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2011, 08:34
ce bine arata as vrea si eu o bucata
la 03.08.2011, 08:35
oau..ce tentanta e..asa de dimineata la cafeluta..delicioasa
la 03.08.2011, 08:52
buna buna .........cu nes
la 03.08.2011, 09:02
arata intr-un mare fel!..felicitari...
la 03.08.2011, 09:09

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking