Bucatele de pui cu ciuperci pleutorus

Postat de panacris in Pui
7 Dec 2011 | 2900 vizualizari
Bucatele de pui cu ciuperci pleutorus

Rapid, gustos si delicios!

Ingrediente

  • bucatele de pui 500 g.,
  • ciuperci pleutorus 500 g.,
  • ulei de masline 25 ml.,
  • vin alb sec 50 ml.,
  • sare iodata 15 g.,,
  • piper proaspat macinat 1 g.,
  • rozmarin uscat 1 g.,
  • boia dulce de ardei 1 g.,
  • smanatana de gatit 200 ml.

Mod de preparare

Uleiul de masline se pune la incins in tigaia Wokk, se adauga bucatile de pui si se lasa sa se patrunda, in tigaia acoperita, la foc mic, cca. 5 minute, atentie sa nu se arda. Intre timp ciupercile pleutorus se spala si se taie fasii mai late ca si tagliatelele, apoi se adauga la puiul din tigaie. Se asezoneaza de sare, piper, boia dulce de ardei si rozmarin, se adauga vinul si se mai lasa la foc mic cca. 10 minute. Dupa ce s-au fiert carnea si ciupercile se adauga smantana si se mai lasa sa dea in clocot cca. 5 minute. Mancarica se serveste alaturi de orez sau cus-cus, acompaniate de o salata de sezon.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucatele de pui cu ciuperci pleutorus" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan

Postat de Patricia_Iordache_79

Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan

Cum preparam pulpele: Punem carnea spalata in cei doi litri de apa rece, adaugam restul ingredientelor, acoperim cu un capac si punem la fiert timp de 30 minute din momentul in care apa...

Citeste continuarea

Briose din aluat dospit cu umplutura de carne si legume

Postat de simona72

Briose din aluat dospit cu umplutura de carne si legume

Aluatul, l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul la dospit la loc caldut aproximativ 30 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2011, 10:17
buna manacarica
la 07.12.2011, 10:45
la 07.12.2011, 11:11
bun bun
la 07.12.2011, 12:10
la 07.12.2011, 13:15
bun

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking