Budinca cu fidea si sirop de zahar ars

Postat de vero_closca in Prajituri
28 Mar 2010 | 19412 vizualizari
Budinca cu fidea si sirop de zahar ars

Ingrediente

  • 1 pachet de fidea
  • 6 oua
  • 1 cescuta lapte
  • 1 smantana mica
  • coaja de lamaie rasa
  • 300g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Fierbi fideaua dupa instructiunile de pe pachet,o clatesti cu putina apa rece si o lasi sa de scurga.
separi ouale,bati albusurile spuma iar galbenusurile le amesteci cu laptele,smantana,zaharul si coaja de lamaie.Amesteci fideaua cu amestecul de galbenusuri,pui si albusurile si amesteci usor de sus in jos.Intr-o tava pui pliculetele de zahar vanilat si le pui la cuptor pana se topesc si se caramelizeaza.intinzi caramelul pe toata tava,torni amestecul in tava si introduci la cuptor pt 30-45 minute,la foc moderat.o tai dupa ce se raceste bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu fidea si sirop de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu lamaie (reteta video)

Postat de farfuriavesela

Prajitura cu lamaie (reteta video)

Frecam untul cu zaharul - adaugam ouale pe rand si le incorporam - adaugam coaja si zeama de lamaie, mixand in continuare - Amestecam faina cu praful de copt si cu putina sare, si incorporam...

Citeste continuarea

Desert prajitura 1 martie

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura 1 martie

Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Incorporam galbenusurile cu miscari lente apoi adaugam faina, nuca si cacaoa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2010, 07:33
ahaa, dupa asta saliva tatiana, am zis k o sa o fac si eu, dar nu mai stiam cum
la 29.03.2010, 10:58
nu am facut nicioadata cu fidea..pare interesanta
la 29.03.2010, 21:48
e un desert consistent!si gustos pe deasupra!
la 29.03.2010, 22:58
arata bine
la 24.08.2013, 20:29

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking