Budinca de tapioca si seminte de chia

Postat de andaoana in Dulciuri
13 Noi 2013 | 8015 vizualizari
Budinca de tapioca si seminte de chia

Tapioca este un amidon alimentar natural care se extrage din planta numita cassava. Tapioca se foloseste la budinci , crème si sosuri pentru ca ajuta la ingrosarea . Cat despre continutul de substante nutritive putem spune ca are putine vitamine, nu contine deloc protein dar este o sursa importanta de carbohidrati . Mai contine omega 3 si omega6 , fibre dietetic, vitamnia B9 , fier , calciu , potasiu , zinc , magneziu , fosfor in cantitati variabile.

Ingrediente

  • -1 l lapte
  • -4 linguri zahar sau echivalent indulcitor
  • - 4 linguri miere
  • -scortiosara
  • -3 linguri seminte chia
  • -200 gr perle tapioca.

Mod de preparare

Laptele il punem la incalzit pe foc impreuna cu zaharul  si mierea.

Inainte sa ajunga la punctual de firbere punem perlele de tapioca si lasam sa fiarba cam 3 minute , amestecand .

Oprim focul si punem semintele de chia  si scortisoara.

Amestecam energic  si lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand.

Cand este aproape rece punem in pahare si dam la frigider pana a  doua zi .

Servim cu gem de zmeura (sau altceva ) deasupra .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de tapioca si seminte de chia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mucenici muntenesti

Postat de Constelatialeu

Mucenici muntenesti

Faina cu sarea si apa calda se amesteca si se formeaza o coca ,din care se intinde foaie de grosimea a 2 mm. Cu ajutorul aparatului de facut mucenici se formeaza acestia. Se aseaza in tava pe...

Citeste continuarea

Desert placinta impletita cu mere

Postat de MotanLaOale

Desert placinta impletita cu mere

Aluatul foietaj se lasa la decongelat. Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2013, 11:03
la 13.11.2013, 11:06
imi place mult,mult de tot;eu in fiecare saptamana fac asa ceva
la 13.11.2013, 11:08
Interesanta reteta!
la 13.11.2013, 11:16
superba!
la 13.11.2013, 11:20
Ce bunaciune!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking