Budinca de tapioca si seminte de chia

Postat de andaoana in Dulciuri
13 Noi 2013 | 8028 vizualizari
Budinca de tapioca si seminte de chia

Tapioca este un amidon alimentar natural care se extrage din planta numita cassava. Tapioca se foloseste la budinci , crème si sosuri pentru ca ajuta la ingrosarea . Cat despre continutul de substante nutritive putem spune ca are putine vitamine, nu contine deloc protein dar este o sursa importanta de carbohidrati . Mai contine omega 3 si omega6 , fibre dietetic, vitamnia B9 , fier , calciu , potasiu , zinc , magneziu , fosfor in cantitati variabile.

Ingrediente

  • -1 l lapte
  • -4 linguri zahar sau echivalent indulcitor
  • - 4 linguri miere
  • -scortiosara
  • -3 linguri seminte chia
  • -200 gr perle tapioca.

Mod de preparare

Laptele il punem la incalzit pe foc impreuna cu zaharul  si mierea.

Inainte sa ajunga la punctual de firbere punem perlele de tapioca si lasam sa fiarba cam 3 minute , amestecand .

Oprim focul si punem semintele de chia  si scortisoara.

Amestecam energic  si lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand.

Cand este aproape rece punem in pahare si dam la frigider pana a  doua zi .

Servim cu gem de zmeura (sau altceva ) deasupra .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de tapioca si seminte de chia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat

Postat de ela

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat

Lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte ouale, drojdia, faina. Stafidele cu esenta de rom si cu apa calda le lasam la inmuiat din timp, apoi le scoatem si le stoarcem. Pregatim...

Citeste continuarea

Desert trigoane crocante din foi de placinta cu visine

Postat de Ksenya

Desert trigoane crocante din foi de placinta cu visine

Punem visinele la scurs intr-o sita. Daca aveti congelate, le scoateti mai din timp. Eu am avut visine   la borcan,reteta o gasiti aici:  I ntr-o oala, adaugam peste visinele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2013, 11:03
la 13.11.2013, 11:06
imi place mult,mult de tot;eu in fiecare saptamana fac asa ceva
la 13.11.2013, 11:08
Interesanta reteta!
la 13.11.2013, 11:16
superba!
la 13.11.2013, 11:20
Ce bunaciune!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking