Budinca din piure de cartofi cu carne si carnati de la oala cu untura

Postat de merisor67 in Porc
8 Feb 2013 | 7344 vizualizari
Budinca din piure de cartofi cu carne si carnati de la oala cu untura

Am facut aceasta budinca cu carnea si carnatii care s-au cam sfaramat in oala cu untura, adica aceea care au ramas practic pe fundul oalei.

Ingrediente

  • 1 Kg cartofi albi
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 200 gr costita afumata de la garnita
  • 2 carnati de casa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • Ardei congelat
  • 3 graunti usturoi
  • Piper
  • Oregano
  • Cimbru
  • Foi de dafin
  • Marar
  • 1 ou
  • Ulei
  • Apa
  • sare

Mod de preparare

Curatam, spalam cartofii, ii tocam si ii punem la fiert in apa cu sare pentru a face piureul.

Legumele le curatam, spalam, tocam si le punem la inabusit in putina apa cu ulei, adaugam condimentele, iar cand sunt aproape patrunse punem carnea taiata si carnatii sfaramati. Eu am avut niste carnati care s-au sfaramat, altfel ii taiam rondele pentru un aspect mai placut.

Amestecam cateva minute pe foc, adaugam ketchup, apoi dam deoparte.

Scurgem apa de la cartofii pentru piure, si ii pasam imreuna cu untul si putin lapte fiert.

Tapetam o forma cu peretii detasabili cu putin unt si punem jumatate din piureul de cartofi, apoi adaugam carnea si legumele si acoperim cu cealalta jumatate de piure.

Dam la cuptor pentru 15 minute la 180 grade, dupa care scoatem si ungem cu un ou batut amestecat cu marar tocat si mai dam la cuptor pentru 5 minute pana prinde crusta.

Am servit alaturi de gogosari si o cana de iaurt de tara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din piure de cartofi cu carne si carnati de la oala cu untura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza dulce calita cu costita afumata la Philips Multicooker

Postat de Doinavar

Varza dulce calita cu costita afumata la Philips Multicooker

Curatati ceapa/prazul, morcovul, tocati varza, ceapa, feliati morcovul si taiati costita felii. Puneti in vasul de gatit ulei, adaugati ceapa si morcovul, setati aparatul pe FRY , apoi apasati...

Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica

Postat de merisor67

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica

Desfacem foile de varză și le ținem în apă rece 30-40 de minute. Dacă varza este foarte acră, mai schimbăm apa, odată. Amestecăm carnea tocată, în proporție de 2/3 carne...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2013, 19:56
bun bun
la 08.02.2013, 19:59
Si eu vin si intreb ,ce e aia garnita?
la 08.02.2013, 20:01
Clema, este oala aceia mare in care se tine carnea la untura
la 08.02.2013, 20:01
Arata tare bine
la 08.02.2013, 20:03
Multumesc Angy
Motan

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking