Ingrediente
- ½ cana de orez
- 1 cutie de ton in ulei sau suc propriu
- 1 ceapa mica
- ½ lingurita Maggi secretul gustului de legume
- ¼ lingurita rozmarin
- ¼ lingurita coriandru
- seminte de susan
- seminte de canepa
- 1 legatura mica de patrunjel verde
- boia dulce de ardei
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Orezul se spala si se fierbe ( la 1 parte orez se pun 3 parti de apa) in apa cu sare si secretul gustului. Cand este gata se opreste focul si se lasa sa se racoreasca.
Tonul se pune la scurs intr-o strecaratoare. Se taie ceapa marunt si se amesteca cu tonul scurs. Se adauga rozmarin si coriandru uscat. Se potriveste de sare si piper. Se omogenizeaza amestecul.
Dupa ce orezul a ajuns la temperatura camerei se imparte in patru parti,se ia o bucata de folie de plastic sau o punga am folosit eu si se aseaza o parte din orez. Se intinde orezul cu o lingura sub forma de disc. In mijlocul discului de orez se aseaza umplutura de ton, impartita si ea in patru portii. Se aduna colturile foliei de plastic sau a pungii astfel incat sa inchidem in ea umplutura de ton. Se formeaza astfel o bila. Se lasa timp de 10-15 minute sa se aseze toate ingredientele si bila sa ramana compacta.
Apoi se scot bilele din folia de plastic si se dau prin boia dulce, seminte de susan, seminte de canepa si patrunjel verde. Am obtinut astfel 4 bulgarasi de orez cu umplutura de ton, buni pentru garnitura la friptura sau la o mancare de legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgarasi de orez" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|