Bulz ca la Bran

Postat de Simo in Aperitive / Garnituri
15 Apr 2009 | 12916 vizualizari
Bulz ca la Bran

La Bran se face cel mai bun bulz din toata Romania, gratie calitatii unice a branzei de burduf din aceasta zona.

Ingrediente

  • - malai grisat, 500 grame
  • - branza de burduf, 400 grame

Mod de preparare

Pentru o masura de malai grisat (ca sa scapi de probleme si asteptare) trebuie 2 1/2 masuri de apa. Apa cu sare se pune pe foc si in momentul in care fierbe se toarna malaiul incet incet amestecand ca sa nu faca cololoase. Se amesteca apoi 5-10 minute pe foc mic si gata.

Cand s-a racit nitel,se formeaza cu mana mingiute in care se pune branza de burduf! Apoi,se invelesc in folie de aluminiu si se pun la rumenit pe gratar!

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz ca la Bran" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj

Postat de merisor67

Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj

Mai intai decongelam foietajul, care tine loc de faina pentru ca se va umfla in amestec cu restul ingredientelor si se va coace frumos. Tocam ceapa si usturoiul si le inabusim in ulei si apa...

Citeste continuarea

Arancini

Postat de caroline

Arancini

Pentru reteta de orez cu sofran aveti aici link-ul : http://www.bucataras.ro/retete/orez-cu-sofran-72494.html . Mozzarella o scurgem bine de apa de conservare si o taiem in cuburi mici,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2009, 15:01
Asta e bulzul copilariei mele: am mincat zeci de asemenea bulzuri (bulji? la Dimbovicioara, locul unde mergeam constant cu parintii mei cind eram copil, dar unde am mai mers si eu de vreo 3-4 ori in ultimii ani.
Acolo bulzul format se coace pe plita incinsa, o nebunie.
Asa ca e mare pacat sa puneti brinza de burduf de-aia la pungulite din magazine, e de 4-5 ori mai slaba (calitativ si nutritiv) decit adevarata brinza de burduf facuta in coaja de brad, din zona Rucar/Bran/Dimbovicioara.
la 07.01.2009, 15:10
ai dreptate,Cristi!cea mai buna branza de la Bran e!
la 07.01.2009, 16:47
Era sa cad de pe scaun , bravo Simo! Multumim!
la 07.01.2009, 17:03
Pff, ce pofta mi-ati facut ... Cine stie un restaurant din zona Bran care livreaza urgent bulz intr-un birou din centrul Bucurestiului?
la 07.01.2009, 21:53
Ce pofta mi s-a facut de bulz!!! mmmm, ca la Dragoslavele

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking