Caise caramelizate servite cu crema de mascarpone, vanilie si miere

Postat de mentasirozmarin in Dulciuri
25 Dec 2011 | 4471 vizualizari
Caise caramelizate servite cu crema de mascarpone, vanilie si miere

Daca aveti pofta de un desert delicat si aromat, atunci va invit sa incercati aceste caise caramelizate servite cu crema de mascarpone cu vanilie si miere. Iar daca inca nu v-am convins, va mai dezvalui un singur detaliu: se prepara in mai putin de 15 minute! Nu va mai spun ca gustul dulce-acrisor al caiselor caramelizate si textura lor pufoasa se imbina perfect cu crema catifelata din mascarpone, iar aroma de miere si vanilie este exact ceea ce ii mai trebuia acestui desert pentru ca sa fie cu adevarat distinct!

Ingrediente

  • 4 caise 
  • 4 linguri de zahar brun 
  • 40 grame unt 
  • 4 lingurite miere 
  • 100 grame crema mascarpone 
  • 1 pastaie de vanilie de bourbon 
  • menta proaspata - cateva frunzulite

Mod de preparare

Pentru inceput, taiem caisele in jumatate, scoatem samburii si punem in mijlocul fiecarei jumatati de caisa cate o bucatica se unt si o jumatate de lingura de zahar brun. Le aranjam frumos intr-o tava, pe hartie de copt si le dam la cuptor (la functia de grill daca aveti) pentru 5 minute sau pana cand zaharul se caramelizeaza si caisele capata o culoare brun-aurie.

In timp ce caisele sunt la cuptor, pregatim crema: amestecam crema mascarpone cu semintele unei pastai de vanilie si cu miere. 

Aranjam desertul intr-un pahar cu picior sau intr-un platou, decoram cu frunzulite de menta proaspata si servim.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Caise caramelizate servite cu crema de mascarpone, vanilie si miere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Minitarte cu fructe

Postat de diaconta

Minitarte cu fructe

Pentru compozitia de tarte am amestecat toate ingredientele si am pus compozitia la frigider,pentru o ora. Intre timp am pregatit umplutura . Dupa ce am scos sâmburii vişinelor si...

Citeste continuarea

Cozonac cu branza

Postat de Dea_Dea

Cozonac cu branza

Aluatul: Maiaua se face din 50 ml lapte caldut, drojdia si o lingura de faina, se apesteca bine, se acopera si se lasa la dospit la caldura (30 min).Separat se freaca galbenusurile cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2011, 11:14
Irezistibil nu trebuie mult sa ma convingi de bunatatea acestui desert
Sarbatori frumoase
la 26.12.2011, 11:17
la 26.12.2011, 13:44
un desert grozav de bun
la 26.12.2011, 14:04
la 26.12.2011, 15:12
Foarte aromate!
Sarbatori Fericite!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking